Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Kannattaako lasten luistimet hankkia käytettyinä? Varmista kaksi asiaa ennen ostopäätöstä

Talven tullen on mukavaa lähteä lapsen kanssa luistelemaan. Eteen voi kuitenkin tulla hetki, kun huomaat vanhojen luistimien jääneen pieniksi jälkikasvullesi.

Luistelukeleillä kirpputorit ja nettikirpparit pursuvat lasten luistimista. Moni hankkii varusteet lasten talviaktiviteetteihin kierrätettyinä, mikä on järkevää niin ympäristön kuin lompakon kannalta.

Osa vanhemmista voi pohtia, ovatko käytettyinä ostetut lasten luistimet varmasti hyvät ja millaisiin asioihin tulee kiinnittää huomiota ennen ostopäätöstä.

Vahva nilkan tuki tärkeää lasten luistimissa

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Mila Kajas Suomen Taitoluisteluliitolta kertoo, että luistimet voi hyvin hankkia lapselle kierrätettyinä, kunhan muutamaan seikkaan kiinnittää huomiota.

– Vanhempien kannattaa varmistua, että nilkan tuki on tallella ja että luistimet ovat terävät. Jos luistimet lähtevät liiraamaan sivuille, lapsi menee kuin bambi liukkaalla jäällä, sanoo Kajas ja lisää naurahtaen:

– Niinhän he menevät joka tapauksessa aivan alussa, mutta nilkan tuen tulee olla luistimissa vahva.

Entinen huipputaitoluistelija Kajas painottaa, ettei luistimia ole välttämätöntä hankkia uutena. Hän paljastaa, että on itsekin löytänyt mainioita ulkoluistimia kirpputoreilta.

– Valmiiksi sisään ajetut luistimet ovat oikein hyvä vaihtoehto, kunhan ne tukevat nilkkaa kunnolla ja ovat terävät.

Luistinostoksilla niin kirpputoreilla kuin kaupoissa on hyvä muistaa, ettei lasten luistimia kannata hankkia kasvuvaralla. Sopivan kokoiset luistimet antavat parhaan tuen jalalle ja tekevät luistelusta helpompaa ja mukavampaa.

Mikäli harrastus etenee ja luistelukärpänen iskee oikein kunnolla, kannattaa satsata hyviin menopeleihin, joita saa alan kauppiailta.

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala