Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Lahjaideoita 5–6-vuotiaille

Onko lapsi saanut kutsun kaverisynttäreille, mutta et tiedä mitä päivänsankarille voisi antaa lahjaksi? Tai onko tiedossa sukulaisen syntymäpäiväjuhlat ja ideat ovat lopussa? Tällä kertaa käsittelyssä ovat lahjaideat 5–6-vuotiaille.

Ideoita kaverisynttäreille

5–6-vuotiailla lapsilla on usein jo kaverisynttäreitä. Kaverisynttärilahjat ovat yleensä sukulaislapsen syntymäpäivälahjoja edullisempia. Tykkääkö päivänsankari jostakin tietystä sarjasta kuten Hello Kittystä, Frozenista tai Ryhmä Hausta? Pieni Anna- tai Elsa-fani tykkäisi varmasti harjata hiukset Frozen-teemaisella hiusharjalla ja käyttää samaan sarjaan sopivia pinnejä ja hiuslenkkejä. Vai voisiko lahjapussiin sujauttaa esimerkiksi pienen Legopaketin, Ryhmä Hau -hahmon tai Littlest Petshop -eläinhahmoja?

Askartelutarvikkeet kuten vesivärit, värikynät, hamahelmet tai tarrakirjat ovat useimmiten tervetulleita, ne kuitenkin kuluvat käytössä. Myös pihapeleistä ja -leikeistä saattaa saada vinkkejä lahjaideointiin, hyppynaru tai lasten mailapelit sopivat mainiosti lahjaksi kesäkaudella.

Edellä olevat vaihtoehdot eivät rasita lompakkoa paljoa ja ilostuttavat päivänsankaria pitkään.

Lahja sukulaislapselle

5–6-vuotiaat lapset nauttivat kaikenlaisesta puuhastelusta ja tekemisestä, joten lahjaksikin kannattaa antaa jotakin kivaa puuhaa. Tekemistä tarjoavat esimerkiksi askartelu- ja puuhakirjat, joilla voi harjoitella esikoulussa opeteltavia taitoja kuten kirjaimia ja numeroita.

Myös yhteistä tekemistä lapsen kanssa kannattaa ehdottomasti antaa lahjaksi. Yhteistä tekemistä voi olla esimerkiksi retki sisäleikkipuistoon ja kesällä vaikkapa huvipuistoon. Vai miltä kuulostaisi retki elokuviin tai uimahalliin? Lahjan saaja ilahtuisi varmasti.

Kortti- ja lautapelit ovat palapelien ohella loistavia lahjaideoita ja mainio tapa viettää aikaa yhdessä lapsen kanssa. Pelejä tulee joka vuosi uusia, joten valinnanvaraa on. Tykkäisikö lapsi pelata yhdessä esimerkiksi Unoa? Tai onko päivänsankari sanavalmis, jolloin hänelle saattaisi sopia Aliaksen juniorversio? Myös klassinen Afrikan tähti on loistava lautapeli ja se onkin yksi suosituimmista perhepeleistä.

Teksti: Johanna Pulla