Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Mitä tapahtuu, kun lapset käyttävät kasvomaskeja? Äidin paljonpuhuva video leviää, katso!

Monissa maissa myös lapsille on asetettu kasvomaskien käyttösuosituksia ja -pakkoja koronatartuntojen hillitsemiseksi. Yle uutisoi viime viikolla, että maskisuositusten ja -pakkojen ikärajoissa on suurta maakohtaista vaihtelua.

Espanjassa yli kuusivuotiaiden lasten tulee käyttää hengityssuojainta julkisissa liikennevälineissä ja monissa julkisissa tiloissa, kun taas Ranskassa maski on pakollinen kaikille yli 11-vuotiaille.

Hong Kongissa jokaisen yli kaksivuotiaan on käytettävä hengityssuojainta, jos lääketieteellisiä esteitä ei ole. Yhdysvalloissa maskipakon ikäraja vaihtelee osavaltioittain ja osassa osavaltioita se on kahdeksan vuotta.

Suomessa odotellaan maskisuositusta, ikäraja ei vielä selvillä

Myös Suomeen on tulossa suositus kasvomaskin käytöstä julkisissa tiloissa ja julkisessa liikenteessä. Suositusta ei välttämättä anneta koko maahan.

Ylen artikkelin mukaan vielä ei tiedetä, mikä tulee olemaan maskin käyttösuosituksen ikäraja Suomessa.

– Keskustelemme vielä lastenlääkäreiden kanssa siitä, minkä ikäisille voisi sovittaa vaikkapa kirurgisia kertakäyttömaskeja. Nämä ovat yksityiskohtia, joita voidaan käydä vielä läpi suositusten julkistamisen jälkeenkin, THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta kommentoi Ylelle.

Yhdysvaltalaisen opettajan video leviää: ”Jos lasten on pakko käyttää maskia koulussa…”

Millaisia tilanteita tulee eteen, jos maailmalla koululaisten on pakko käyttää kasvomaskia koulupäivän aikana koronatartuntojen hillitsemiseksi?

Netissä leviää video, jossa etsitään vastauksia tähän kysymykseen.

Videolla yhdysvaltalainen opettaja ja perheenäiti, Emily Rhoads, havainnollistaa pilke silmäkulmassa kestomaskin kanssa, miten osa lapsista voisi käyttää hengityssuojainta väärin.

Joku voisi niistää kasvomaskiin, toinen ehkä kaivaisi nenää sen alla ja osa vetäisi suojaimen silmiensä peitoksi ja ottaisi nokoset. Jotkut eivät saisi solmittua maskin nauhoja, kun taas osa keskittyisi leikkimään hengityssuojaimen kanssa.

Videolla myös toivotetaan opettajille onnea loppuvuoteen.

Emily julkaisi videon heinäkuussa TikTokissa, ja se on kerännyt valtavasti tykkäyksiä ja kommentteja.

Katso netissä leviävä video alta.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Lähteet:

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, kuva: Vera Davidova, Unsplash