Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Muskarista harrastus lapselle? Jamkids-muskariin pääsee tutustumaan ilmaiseksi, lue kokemuksia

Kaupallinen yhteistyö: Jamkids musiikkikoulu


Syksyn lähestyessä monessa perheessä pohditaan, mikä olisi mukava harrastus lapselle. Omalla kohdallamme viisivuotias poikamme odottaa jo kovasti jalkapalloharjoituksia kesälomien jälkeen, mutta olemme ajatelleet, että hänellä voisi olla myös toinen harrastus. Kävimmekin vastikään tutustumassa Jamkids-musiikkikoulun jumppamuskariin ja lapsemme piti käynnistä niin paljon, että aiomme aloittaa muskarin syksyllä. Käyn tässä kirjoituksessa läpi tutustumiskerran myönteisiä kokemuksiamme.

Helsingissä Tapanilan Urheilukeskuksella tutustumaan tulleita perheitä vastassa oli musiikkipedagogi Laura Ilanen, jonka lapsemme oitis tunnisti Jamkids Musiikkimaailma -sovelluksen hauskoista muskarijaksoista. Niitä lapsemme on katsonut innoissaan viime aikoina ja videoiden ansiosta myös kotonamme on musisoitu aiempaa enemmän. Jamkids-muskareihin voivat kaikki 0–6-vuotiaat lapset vanhempineen käydä tutustumassa ilmaiseksi paikan päällä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Lohjalla.

Tavallisesti 4–6-vuotiaat lapset osallistuvat Jamkids-muskareihin itsekseen ja vanhemmat voivat odotella sillä välin vaikkapa lähistöllä, mutta jäin itse seuraamaan tuntia salin reunalle napatakseni myös muutamia valokuvia. Meillä ei ollut aiempaa kokemusta jumppamuskarista, mutta kuten osasin etukäteen arvata, liikkumisesta nauttiva poikamme viihtyi tunnilla loistavasti alusta loppuun.

Jamkids-jumppamuskareissa käytetään oikeita soittimia, kuten kitaraa, rumpuja ja rytmisoittimia.

Viidakkohenkiset djembe-rummut kutsuvat soittamaan.

Liikunnan iloa musiikin rytmissä. Saimme Jamkids-muskarista hyviä kokemuksia tutustumiskäynnillä.


Iloista musisointia Jamkids-muskarissa

Muskarikäynti alkoi Jamkidsin omalla riemukkaalla (ja erittäin tarttuvalla) alkulaululla, jossa soitetaan jokaiselle lapselle oma säkeistö. Lapset saivat omalla vuorollaan tehdä jonkin haluamansa liikkeen ja salissa nähtiin esimerkiksi niin kuperkeikkoja, hyppyjä kuin pyörähdyksiä. Oli mukava huomata ohjaajan auttavan ja tarjoavan ideoita, jos joku lapsista ei osannut päättää omaa liikettään.

Pian saliin rakennettiin yhteistuumin musiikin soidessa temppurata, jossa lapset pääsivät muun muassa vuorojalkahyppelemään ”laavakiville”, tasapainoilemaan nystyrätyynyjen päällä ja heittelemään hernepusseja ämpäreihin. Lapset keskittyivät hienosti radan kiertämiseen ja taustalla soi veikeä Sirkuspellet-kappale, jonka kautta Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! tuli itselleni tutuksi ensimmäistä kertaa. Sittemmin olemme kuunnelleet kyseisen orkesterin musiikkia myös kotona.

Lapset istuivat ympyrämuodostelmassa ja palloa kuljetettiin kaverilta toiselle sykkeessä laulun mukana.

Tutustumiskäynnin aikana lapset pääsivät soittamaan niin kapuloilla, marakasseilla, ukulelella, kitaralla kuin djembe-rummuilla. Kotimatkalla poikamme pohdiskeli hauskaa Jamkids-muskarikokemustaan ja kertoi olevansa hyvin innostunut erityisesti soittimista.

Jamkids järjestää monipuolisesti erilaisia muskareita ja olisikin hauskaa osallistua myös perheemme kuopuksen kanssa vauvamuskariin. Jumppamuskarit ovat syksyn uutuus ja niiden lisäksi tarjontaan kuuluvat esimerkiksi taaperomuskarit ja sisarusmuskarit. Sittemmin päätimme esikoisemme kanssa, että hän osallistuu syksyllä isommille lapsille suunnattuun bändimuskariin. Luvassa on siis oikeisiin bändisoittimiin tutustumista, mikä takuulla on välillä rock-laulajaakin leikkivän lapsemme mieleen.

Tutustu tarkemmin Jamkids-muskareihin. Lue myös lisää kokemuksia Jamkidsin muskarista Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala