Artikkelin kuva
lifestyle

Helpot ja toimivat vinkit tunnelmalliseen joulusisustukseen

Artikkeli on tehty yhteistyössä VM Carpetin kanssa.


Joulu tuo pimeyden keskelle ihanaa lämpöä ja tunnelmaa, joka on mukavaa tuoda omaankin kotiin. Kaipaatko vinkkejä lapsiperheelle turvallisesta joulusisustuksesta? Tai ehkä ne perinteiset vaihtoehdot kyllästyttävät?

Tässä 5 vinkkiä, joilla loihdit upean tunnelmallisen sisustuksen ja tuot joulurauhan myös teidän perheeseen.

1. Kausivalot tuovat pirteyttä

Lapsiperheessä ei aitoja kynttilöitä turvallisuussyistä monikaan uskalla poltella. Helpoin vaihtoehto on hankkia led-kynttilöitä; esimerkiksi led-tuikkuja löytyy hyvinkin aidon näköisinä! Toinen kiva kikka on käyttää kynttilöiden sijaan pattereilla toimivia valonauhoja. Kokeile asetella valonauha esimerkiksi lyhdyn sisään loistamaan.

VM Carpetin Hattara-matto on lapsiperheen luottomatto myös joulun sisustuksessa. Maton harmaa sävy sopii hienosti yhteen niin joulun vihreän kuin punaisenkin kanssa.

2. Tekstiileillä joulun tunnelmaa

Olipa jouluvärisi sitten pirteä punainen tai harmoninen harmaa, anna sen näkyä sisustustekstiileissä! Sinun ei välttämättä tarvitse vaihtaa kaikkea kerralla, jo pienet yksityiskohdat tuovat ripauksen joulua arkeesi. Pehmoiset materiaalit, paljetit, kimalle sekä jouluiset kuosit ovat kiva lisä.

Kuvissa näkyvä VM Carpetin harmaa Hattara-matto on koko perheen pehmeä suosikki, jonka päällä kelpaa pötkötellä, lukea kirjoja tai vaikka availla yhdessä joululahjoja.

3. Askartele joulukoristeita itse

Netti on pullollaan erilaisia tee-se-itse -ohjeita joulukoristeisiin. Useimmat niistä ovat yllättävän helppoja ja pienellä vaivalla valmistuvia koristeita on hauska touhuta vaikka koko perheen voimin. Kokeile esimerkiksi Mutsimedian ohjetta pillikranssiin!

Hattara on pinnaltaan mattaisen kiiltävä, joka tekee matosta kauniin eläväisen näköisen tummempine ja vaaleampine sävyineen.

4. Kuusenoksia maljakkoon

Jos suuri, aito tai muovinen, joulukuusi ei houkuta, laita havuja maljakkoon! Muutamalla joulupallolla koristeltuna se näyttää yhtä kauniilta kuin isokokoisempikin, mutta mahtuu paremmin pieneenkin tilaan. Vuonna 2019 joulukuusi voi myös olla esimerkiksi vanerinen! Kauniita vaihtoehtoja on juuri nyt markkinoilla useita.

5. Kokeile eläinaiheisia koristeita

Useimmat mieltävät tontut välttämättömäksi osaksi joulukoristelua. Mutta useimmat myös ehkä tietävät, että tonttujen parhaita kavereita ovat tietenkin metsän eläimet. Täten eläinaiheiset koristeet sopivat osaksi joulusisustusta hienosti. Myös lapset pitävät suloisista oravista tai pörröisistä pikkulinnuista.

Hattara-matto tuo pehmeyttä, lämpöä ja kotoisuutta sisustukseen.

6. Panosta joulun tuoksuun

Tutkitusti tuoksumuistot ovat voimakkaita ja herättävät tunteita. Tuoksu on tärkeä osa sisustusta, mutta keinotekoiset hajusteet voivat saada olon heikoksi. Luonnollisempia vaihtoehtoja, joilla kotisi voisi tuoksua joululta pidempään, on onneksi olemassa. Voit vaikka leipoa pipareista koristeita joulukuuseen tai paahtaa appelsiineja ja rakentaa niistä upean viirinauhan seinälle. Helppoa ja taatusti herkullisen tuoksuista!

7. Himmennä valot ja nauti!

Joulusta on lupa nauttia hössöttämisen sijaan. Jos kodin siivous ja sisustus ei ole sinun juttusi, himmennä valot ja tunnelmoi. Tarjoa aamupalapuuro hämärässä, niin ei tiskipöydälle unohtuneet lautaset häiritse. Tai rakenna pehmoiselle matolle lämmin pesä koko perheelle ja kertokaa jouluisia tarinoita valoköynnöksen hohteessa, etkä edes muista puuttuvia joulukoristeita. Rento ja onnellinen perhe on paras sisustus, mitä kotiin voi saada.

Hattaran päällä on ihana istuskella, nauttia joulun kiireettömyydestä ja lueskella yhdessä vaikka kirjaa.

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen