Artikkelin kuva
lifestyle

Kaipaatko uutta lukemista kahvitauolle? Ota seurantaan nämä 7 äitiblogia!

Kuinka moni äiti tunnistaa pikkulapsiarjen keskellä sen kuuluisan oman ajan puutetta? Uskon, että aika moni! Kun ennen lapsia oli mahdollisuus syventyä kirjoihin tai vaikkapa urheilemiseen tuntikausiksi, on oma aika kutistunut lapsien myötä pieniksi hippusiksi päivän varrelle.

Lasten päiväuniaika tulee usein hyödynnettyä ruoanlaittoon, siivoukseen tai pyykkäykseen, mutta pieni kahvitauko tarjoaa arjen touhujen keskellä pienen hetken vain itselle. Kahvin ja marjaisan vohvelikakkupalan kaverina ehtii mainiosti silmäillä tuoreimmat kuulumiset äitiblogien rintamalta.

Suosittelemme ottamaan lukulistalle nämä 7 kuumaa blogia, joissa äitiyteen pureudutaan tavalla tai toisella!

Kotitalouskriisi

Maria Nordinin blogissa Kotitalouskriisi pureudutaan ekologisella otteella äitiyden monimuotoisuuteen. Tästä blogista löydät asiantuntevaa tietoa lasten vessahätäviestinnästä, viisaat neuvot synnytykseen valmistautumiseen sekä vertaistukea luonnonmukaisten valintojen tekemiseen lapsiperheen arjessa. Kotitalouskriisi ulottuu myös köökin puolelle. Tätä pastaa täytyy kokeilla!

Mami Go Go

Kahden pojan äiti ja tuore vaimo Minttu bloggaa Mami Go Go -blogissaan uusperhe-elämästä, odotusajasta, sekä kodin remontoimisesta ja sisustamisesta vahvalla visuaalisella silmällä. Mami Go Go -blogista löydät herkullisia reseptejä, tyyliniksejä ja mahtavia vinkkejä matkusteluun lasten kanssa. Mintun blogista saa vertaistukea äitiyden haasteisiin, mutta myös muistutuksen siitä, että tavallinen arki on kauneutta täynnä.

Iidan matkassa

Odotatko yksin? Suureen suosioon noussut Iidan matkassa -blogi pureutuu raskausaikaan ja äidiksi kasvamiseen sinkkuuden näkökulmasta. Iidan matkassa pohditaan deittailua, oman kehon rakastamista ja naiseuden kiemuroita rennon kepeällä ja avoimella tyylillä. Kaikesta voidaan keskustella – siispä myös seksistä! Välissä leivotaan bataattirieskoja ja tehdään vauvanvaatehankintoja.

But I’m a human not a sandwich

Kiinnostaako lasten ja aikuisten pukeutuminen, uudet maukkaat reseptit, ajankohtainen pohdinta äitiydestä ja lasten kasvatuksesta sekä ripaus arjen estetiikkaa? Kolmen tytön äiti Iina Hyttinen kirjoittaa blogissaan But I’m a human not a sandwich kaikesta tästä omaleimaisella raikkaalla tyylillään. Iinan blogista löydät käytännön vinkit lapsiperheen arkeen mutta myös iloa ja inspiraatiota tyyliin, kauneuden hoitoon ja kodin sisustusratkaisuihin.

Juliaihminen

Julia Thurenin luotsaamassa blogissa Juliaihminen aiheskaala ulottuu vanhemmuudesta tasa-arvokeskusteluun ja mielenkiintoisiin ihmiskohtaamisiin. 30–vuotiaan hermannilaisen äidin blogissa elämän hullunkurisuutta kuvataan aidolla ja rehellisellä fiiliksellä ja lukija otetaan mukaan pohtimaan herkkiäkin aiheita äitiyteen liittyen. Klikkaa blogi seurantaan jos kaipaat kevennystä perhe-elämän tuoksintaan!

Hanna G

Hehkutetun avocadopastan luoja, ruokakirjailija, kustantaja ja kokki Hanna Gullichsen kirjoittaa blogissaan Hanna G ruoasta ja kaksosarjesta suurella sydämellä ja huumori edellä. Blogista löydät parhaat neuvot kotikeittiössä kokkailuun sekä vahvistat omia voimavarojasi vanhemmuudessa. Hannan ihailtavasta asenteesta ammennat voimaa uran ja perhe-elämän yhdistämiseen ja muistutat itseäsi siitä, että unelmat ovat toteutettavissa äitiyden intensiivisyydestä huolimatta. Go Hanna!

Sanni Trishin

Jos tyylikkäät asukuvat, lapsiperhearki Helsingin kantakaupungissa ja rehellinen puhe äitiydestä inspiroi sinua, suosittelemme ottamaan seurantaan Iholla-sarjasta tutun Sanni Trishinin blogin. Blogia lukiessa herää viimeistään tunne siitä, miten paljon hienoutta äitinä olemiseen kietoutuukin. Sannin taito pukea sanoiksi naiseutta ja pienen lapsen vanhemmuutta on vertaansa vailla ja kannustaa näkemään elämän pienet ja kauniit asiat entistä suuremmalla herkkyydellä.

Teksti ja kuva: Anna Korhonen