Artikkelin kuva
lifestyle

Kuunneltavaa kesälomalle: Mutsimedian podcast

Oletko jo kuunnellut Mutsimedian podcastia RadioPlayssa?

Äänessä ovat Mia ja Maria, mutsit, joilta löytyy mielipiteitä, neuvoja ja fiiliksiä, joita ei voi yleistää, mutta joille saa nauraa. Vanhemmuus läpivalaisee kaiken totutun ja tutun, mitä se tarkoittaa? Mitä äitiydestä saa ajatella ja sanoa, entä mitä äidit saavat ylipäätään äiteinä ajatella ja sanoa?

Podcastista on julkaistu viisi jaksoa ja syksyllä sarja saa jatkoa. Tästä voit kuunnella kätevästi kaikki julkaistut jaksot!

Jakso 1: Äidin oma aika

Miten ujuttaa arkeen omaa aikaa? Miten luodaan pysyvä rutiini? Mia ja Maria porisevat oman ajan ottamisen vaikeudesta, sen tärkeydestä ja sen tuomista hyödyistä.

Kuuntele:

Jakso 2: Uran vaihtaminen ruuhkavuosina

Mistä uskallusta ja voimaa uramuutokseen keskellä ruuhkavuosien kaaosta? Miten tuoda äidiksi tulon jälkeinen “uusi minä” vanhaan työpaikkaan? Jaksossa keskustellaan uravaihdoksesta ja siihen liittyvistä stressaavista kysymyksistä, kuten lasten sairastelun myötä podetut omantunnontuskat poissaoloista.

Kuuntele:

Jakso 3: Inspiroivat naiset

Mia ja Maria käyvät läpi elämänsä inspiroivia naisia! Millainen esimerkki voimaannuttaa? Oman elämänsä tehokkaat projektipäälliköt, haavoittuvuutensa avoimesti näyttävät vai itselleen armolliset? Mutsit listaavat omia ihailun kohteitaan ja pohtivat, vahvistavatko samalla mystistä äitimyyttiä, jonka mukaan äidin pitää revetä joka paikkaan täydellisenä suorittamaan.

Kuuntele:

Jakso 4: Hyötyliikunta kunniaan

Miten löytää liikunnan ilo ja olla kekseliäs liikunnan suhteen? Välillä myötätunto itseä kohtaan voittaa itsekurin, mutta kannattaisiko sittenkin lukita vessan ovi ja tehdä yksin muutama kyykky?

Kuuntele:

Jakso 5: Äiti yrittäjänä

Mia ja Maria puhuvat yrittäjyyden ja perhe-elämän yhdistämisestä. Toinen haluaisi yrittäjäksi ja toinen ei koskaan uskaltaisi. Miten yhdistää valtava vastuu yrittäjänä ja vanhempana? Mikä siinä yhdistelmässä kutsuu, ja mikä taas kauhistuttaa?

Kuuntele:

Teksti: Jenni Siikaniva, kuva: Anna Salmisalo