Artikkelin kuva
lifestyle

4 + 1 lapsiystävällistä kahvilaa Helsingissä

Helleaallon yhä helliessä tulee huomioida niin oma kuin lasten nesteytys. Juomapullo kulkeutuu mukana kätevästi, mutta välillä on kiva hörppiä muutakin kuin vettä. Piipahdus kahvilassa sekä virkistää janoista matkalaista että antaa suojaa auringon paahteelta.

Koko perheen voimin liikkuessa on järkevää valita kahvila, jossa myös lapsiasiakkaat on huomioitu. Kun menusta löytyy lapsille sopivia vaihtoehtoja, pienet päät on huomioitu leikkinurkkauksella tai kasalla kirjoja, ja vaipan vaihtoon löytyy asianmukaiset tilat, on kahvilakäynti astetta mukavampi kaikille.

Helsingistä löytyy onneksi useita lapsiystävällisiä kahviloita. Jotta voit nauttia kirjaimellisesti omasta kahvihetkestäsi, suosittelemme suuntaamaan johonkin näistä hyväksi havaituista kahviloista. Varoitus: lapset saattavat viihtyä liiankin hyvin!

Café de la Gare

Aivan Huopalahden aseman vieressä sijaitsee ranskalainen leipomokahvila Café de la Gare, jossa on viihtyisä leikkinurkkaus perheen pienimmille. Kahvila sopii heille, jotka haluavat viettää herkutteluhetken ranskalaisten makujen vietävänä (miltä kuulostaisi esimerkiksi mantelicroissant?) ja ehkä samalla napata kuohkeat patongit kotiin viemisiksi. Arkena tarjolla on myös lounasta. Paikka on erityisesti paikallisten suosiossa, mutta visiitin arvoinen myös muualta tuleville lapsiperheille!

Café de la Gare, Kauppalantie 48, Avoinna: arkisin 8-17, lauantaisin 10-14.

Moko Market Café & Store Punavuori

Moko Market Café & Store Punavuori tarjoaa asiakkailleen monipuolista aamiaista, lounasta ja tuoreita leivonnaisia. Lauantaibrunssilla pöydät notkuvat omatekoisia herkkuja smoothiesta ruokaisiin salaatteihin ja makeisiin suupaloihin. Erityisruokavaliot ja vegaaniset vaihtoehdot on huomioitu. Moko Market Café & Store Punavuoressa lapsia viihdyttää leikkimökki leluineen. Wc-tiloista löytyy hoitopöytä pienempiä vieraita ajatellen. Storen puolelta teet kotiin boheemeja sisustuslöytöjä.

Moko Market Café & Store Punavuori, Perämiehenkatu 10. Avoinna: arkisin 8-18, lauantaisin 10-17.

Mumin Kaffe

Todelliset muumifanit, tämä on teille! Mumin Kaffessa yhdistyy lapsiystävällinen palvelu, suomalainen design ja kotimaisuutta painottava menu Muumilaakson kotoisaan tyyliin nojaten. Mumin Kaffe -ketjulta löydät Helsingistä viisi kahvilaa. Kahviloissa lapset saavat näkyä ja kuulua, ja heitä on huomioitu kahvilasta vaihdellen kirjoilla, leluilla tai pelinäytöllä. Kahvilassa taittuu suolaisen ja makean nälkä, sekä kahvihampaan kolotus. Mumin Kaffen yhteydestä löytyvästä Muumi-Shop in Shopista teet muumiaiheiset tuliaisostokset.

Muokattu 7.9.2021: Mumin Kaffe -ketjun kahvilat ovat sittemmin lopettaneet.

Mumin Kaffe

Kahvila Blossom

Kahvila Blossom on suurella sydämellä perustettu yhden naisen leipomo ja kahvila Punavuoressa. Kahvila Blossomin menulta löydät all day every day tyyliin aamiaista, tuoreita leivonnaisia ja raakaherkkuja, suolaisia ja makeita vohveleita, sekä pienpaahtimoiden kahvia. Kahvila Blossomin tuotteet ovat vehnättömiä ja pääosin luonnollisesti makeutettuja. Vegaaneille löytyy myös aina jotakin herkullista. Lapsille Kahvila Blossomista löytyy oma, erillinen leikkitila runsaine leluineen ja paljon tilaa temmeltää. Pieni miinus muuten niin lapsiystävällisessä Kahvila Blossomissa on se, että wc-tiloista ei valitettavasti löydy hoitopöytää. Kahvilan ihana, seesteinen tunnelma ja herttainen omistaja vetää kuitenkin puoleensa uudelleen ja uudelleen.

Kahvila Blossom, Tehtaankatu 23 / Sepänkatu 4. Avoinna: keskiviiikosta lauantaihin 10-16.

IPI Kulmakuppila

IPI Kulmakuppila sijaitsee Kalliossa ja on kahvilan sijaan enemmänkin koko Helsingin olohuone. IPI Kulmakuppilassa aloitat aamun pitkään haudutetun puuron ja tuoremehun äärellä tai nautiskelet soppalounaasta koko perheen voimin. Iltapäiväkahvin kaverina maistuvat maukkaan makeat kakut ja piiraat. Jos mielit aloittaa kesäpäivän brunssin merkeissä, on lauantai hyvä päivä käydä IPIin. Runsaan brunssipöydän lisäksi saat hymyn huulille uskomattoman ystävällisestä palvelusta myös perheen pienimpiä kohtaan. Lisäplussana IPI Kulmakuppilasta löytyy hyvät tilat vaipanvaihtoon.

IPI Kulmakuppila, Porthaninkatu 13. Avoinna: maanantaista perjantaihin 10-20, lauantaisin 11-16.

IPI Kulmakuppila

Café Torpet

Etsitkö viihtyisää ja matalan kynnyksen kahvilaa, joka jää taatusti myös lasten mieleen? Café Torpet on pieni ja kotoisa kahvila lähellä Huopalahden juna-asemaa. Petrus Församlingen -seurakunnan ylläpitämä kahvila ihastuttaa trendikkäällä sisustuksella, lähituottajien tuotteita painottavalla menullaan ja kaksikerroksisella lasten leikkitilalla(!). Valitsit joko keittolounaan tai kakkukahvit, ei maku petä kummassakaan. Lapset on huomioitu tarjoiluissa hedelmillä, soseilla ja maissinaksuilla. Seurakunnan toiminta näkyy Café Torpetin toiminnassa siten, että seurakunnan diakoniatyöntekijä on tavattavissa kahvilassa kahden viikon välein torstaisin. Kahvilan tuotot ohjataan diakoniatyön kautta avun tarpeessa oleville. Arvostettavaa yhteisöllisyyttä!

Café Torpet, Kauppalantie 48. Avoinna: loma 1.8 asti, muulloin maanantaista perjantaihin 9-17.

Artikkelia muokattu 7.9.2021

Teksti: Anna Korhonen ja Senni Loikala, kuvat: Kuvio ja Visit Finland / Julia Kivelä