Artikkelin kuva
lifestyle

Maailman helpoimmat DIY-kynttilät – tee kauniit marmorikynttilät lasten kanssa!

Erilaiset DIY-kynttilät ovat olleet suosiossa jo hetken, eikä ihme! Kynttilät ovat oiva lahjaidea ja tuunatut kynttilät vielä parempi. Jos kynttilöiden valaminen ei ole sinun juttusi, kokeile tätä helppoa ja nopeaa keinoa peruskynttilöiden piristämiseksi.

Nämä tee se itse -marmorikynttilät sopivat myös lapsen kanssa askarteluun, kunhan aikuinen on valvomassa ja auttamassa viimeistelyvaiheessa. Huomaa, että tässä ohjeessa on käytettävä 100 % steariinikynttilöitä, koska muutoin kynttilä sulaa epätoivotulla tavalla. Esimerkiksi parafiinikynttilä pehmenee liekin lämmössä, jolloin vahaliitujen väri ei marmoroidu. Kurkkaa ohje alta!

DIY-kynttilät: Marmorikynttilät vahaliidun avulla


Tarvitset:

100 % steariinikynttilöitä
Yksi ylimääräinen kynttilä, joka voi olla mikä tahansa
Pari kynttilänjalkaa
Tulitikut tai sytkäri
Värikkäitä vahaliituja
Suojapaperia tai -liina pöydälle


Ohjeet:

1.

Suojaa pöytä ja ota työvälineet esiin.

2.

Väritä lasten kanssa kynttilöiden pinta erivärisillä vahaliiduilla. Mitä isompia alueita ja vahvemmalla värillä värität, sitä kauniimpi ja marmoroidumpi lopputuloksesta tulee. Värit sekoittuvat joka tapauksessa, joten tässä työvaiheessa ei tarvitse olla tarkkana.

3.

Laita ylimääräinen, värittämätön, kynttilä jalkaan ja sytytä se. Tähän voit käyttää mitä tahansa kotoa löytyvää kynttilää, paitsi tuikkuja, sillä niiden kanssa on vaikea työskennellä.


4.

Nosta värittämäsi kynttilä palavan kynttilän yläpuolelle ja liikuttele sitä liekin lähellä. Älä anna liekin kuitenkaan koskea pintaa, koska muuten se mustuu. Liekin lämmittäessä pintaa, värit leviävät pyörteiksi ja muodostavat kauniita kuvioita. Kokeile miten erilaiset liikkeet muuttavat lopputulosta. Jatka niin kauan, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen.


Huom! Voit tehdä tämän vaiheen joko itse, antaa isomman lapsen tehdä omin käsin tai tehdä lapsen kanssa yhdessä niin, että lapsi pitää kiinni kynttilän toisesta päästä ja aikuinen toisesta päästä.

5.

Laita valmis kynttilä hetkeksi kynttilänjalkaan kuivumaan.

Mustavalkoiset marmorikynttilät

Mustavalkoisia marmorikynttilöitä saat tehtyä vielä helpommin, jopa ilman vahaliituja! Pidä kynttilää liekin yllä, ja toisin kuin värillisissä versioissa, anna liekin koskettaa kynttilän pintaa. Näin saat pintaan eläviä, mustavalkoisia kuvioita.

Vinkki! Tee DIY-kynttilät yhdessä lapsen kanssa ja kiepauta pari kappaletta lahjanauhalla yhteen. Suloinen lahjaidea lapselta kummeille, isovanhemmille tai päiväkodin aikuisille on valmis!


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen