Artikkelin kuva
lifestyle

Miksi mutsista tuli torittaja

Artikkeli on tehty yhteistyössä Tori.fi:n kanssa.


En ole koskaan jaksanut kierrellä kirpputoreja, eikä siihen näin työ-päiväkoti-kotityöt rumban keskellä juuri ylimääräistä aikaa liikenisikään. Pyrin myös välttämään heräteostoksia ja minulla on tarkka maku, tiedän mitä etsin ja kompromissit harvoin kelpaavat.

Kierrätys on ehdottoman suositeltavaa ympäristön ja henkilökohtaisen taloudenpidonkin kannalta, joten ihan parasta on, että täsmäiskuja etsimiinsä tuotteisiin voi nykyään tehdä mukavasti suoraan kotisohvalta.

Mutsi <3 kiertotalous

En muista tarkalleen, milloin itse tein ensimmäisen ostokseni Tori.fi:n kautta, mutta etenkin perheenlisäyksen myötä kännykän applikaatio on auennut tasaiseen tahtiin.

Rakastan sisustamista ja tässä harrastuksessa Tori on loistava apuri. Vanhoista huonekaluista olen päässyt eroon silmänräpäyksessä ja mikä parasta, on ne tultu hakemaan suoraan kotiovelta, mikäli sen on ehdoksi laittanut. Nopeimmillaan parin tunnin sisällä ilmoituksen jättämisestä. Hyvällä tuurilla tilalle löytyy huokeasti myös uutta mööpeliä.

Suomalainen design, kuten kuvassa näkyvä Artekin Golden Bell, on erityisen haluttua kauppatavaraa.

Miinuspuoli ostajan näkökulmasta on se, että suositut tuotteet liikkuvat valon nopeudella. Tällä hetkellä kotimainen design on tulikuumaa kamaa, joka vaihtaa omistajaa nopeammin kuin ehdit sanoa “Alvar Aalto”. Jos kiikarissa on jokin tietty tuote, kannattaakin laittaa hakuvahti - ja tarkistaa se usein.

Tori.fi:n ehdottomia etuja on, että siellä voi myydä tai ostaa tuotteita laidasta laitaan. Etsit sitten design-pöytää tai kantojyrsimen teräsarjaa, kannattaa vilkaista josko löytäisit etsimäsi hyvään hintaan. Voit yllättyä!

Itse olen Torissa onnistuneesti myynyt mm. hääpuvun, keittiön kaapistot ja erilaisia huonekaluja. Eli käytännössä voit hankkia - tai myydä - lähes mitä tahansa. Hyvä juttu on myös se, että myynti-ilmoitukset julkaistaan todella nopeasti.

Lastentarvikkeita ostetaan ja myydään käytettyinä paljon. Kuvan pinnasänky on hankittu Torista.

Mutsin vinkit torittamiseen

  • Niin hassulta kuin se kuulostaakin, tuotteelle kannattaa asettaa vaikka nimellinen hinta sen sijaan, että antaisi ilmaiseksi pois. Oma kokemus on, että “annetaan ilmaiseksi” -ilmoituksiin vastanneiden kanssa saattaa hakuajoista ja ehdoista joutua vääntämään huomattavasti enemmän kuin kaupoissa, joissa raha vaihtaa omistajaa. Ilmaiseksi annettava tavara saattaa myös houkutella ns. hupihuutajia, jotka pahimmassa tapauksessa tekevät surutta ohareita.

  • Aseta hakuvahti. Mikäli sinulla on jokin tietty tuote hakusessa, kannattaa asettaa hakuvahti vartioimaan ja reagoimaan, kun kyseinen tuote tulee myyntiin. Tarkemmat ohjeet hakuvahdin asettamiseen löydät täältä.

  • Panosta kuviin ja tuotetietoihin! Kuva on se, joka kiinnittää ostajan huomion. Kertomalla myytävän tuotteen tiedot (esim. kunto ja mitat) mahdollisimman tarkasti säästät myös omaa aikaasi kun vältyt lisäkysymyksiltä. Ilmoita rehellisesti myös mahdolliset viat.

  • Muista terve epäluulo. Itse olen onneksi säästynyt huijauksilta, kaikki tekemäni kaupat ovat sujuneet hyvin, puolin ja toisin. Fakta kuitenkin on, että meitä on moneen junaan ja huijarit viihtyvät siellä, missä massat kokoontuvat. Turvallisinta on tehdä kaupat kasvotusten. Voit myös ennen ostopäätöstä pyytää tuotteesta kuvaa, jossa tuote on kuvattu lapun kanssa johon on kirjoitettu päivämäärä ja myyjän nimi. Näin varmistut, että tuote on oikeasti olemassa. Mikäli epäilet huijausta, ota yhteyttä Tori-tukeen.

  • Ajan henkeen sopii myös loistavasti lahjojen hankinta second handina. Second hand ei nimittäin tarkoita yhtä kuin huonokuntoinen! Erityisesti lasten isokokoiset muovileluhärpäkkeet ostaisin itse ehdottomasti käytettynä, enkä suoraan kaupan hyllyltä. Kun lapsi kasvaa näistä yli - tai menettää muuten mielenkiintonsa - voi Ryhmä Hau -vartiotornin tai valo- sekä äänitoiminnoilla varustetun, riemunkirjavan kävelykärryn laittaa kiertoon seuraavalle onnekkaalle.

Torista välineet myös hiihtolomailuun

Vaikka talvi ei tänä vuonna ainakaan Etelä-Suomessa lumiurheilijoita helli, on toivoa ja talvikuukausia vielä jäljellä. Nyt onkin kuumin sesonki talviurheiluvälineiden osto- ja myyntimarkkinoilla ja vaikka tänä vuonna lumikausi jäisikin lyhyeksi, onpahan ensi vuotta ajatellen kamat valmiina, jos ne nyt hyvään hintaan poistaa.

Torista kannattaa toki etsiä tuotteita myös sesonkien ulkopuolella, sillä ihmiset siivoavat varastojaan pitkin vuotta ja voit löytää keskikesällä lumilaudan tai talvella terassikalusteet huokeasti.

Ja vielä mutsin vieno pyyntö kanssatorittajille: muistathan poistaa myydyt tuotteet näkyviltä mahdollisimman pian, jotta kaupankäynti sujuu mukavasti ja vältytään turhilta kyselyiltä sekä vastailuilta.

Torilla tavataan!

Teksti: Suvi Honkanen