Artikkelin kuva
lifestyle

Mitä isänpäivälahjaksi? 5 uutuuskirjaa, jotka ilahduttavat isää

Pian on jälleen aika juhlistaa isää, ja moni haluaa muistaa juhlakalua myös pienellä isänpäivälahjalla. Kirja on mitä mainioin vaihtoehto, sillä lukeminen rauhoittaa, avaa ovia uusiin maailmoihin ja tarjoaa kiinnostavaa pohdittavaa.

Kokosimme yhteen viisi uutuuskirjaa, jotka takuulla ilahduttavat lahjan saajaa isänpäivänä. Löydätkö näistä omaa isääsi tai lastesi isää kiinnostavan teoksen?

1. Lupaa minulle isä

Joe Bidenin Lupaa minulle, isä – Toivon, koettelemusten ja tahdon vuosi -muistelmat (Tammi) vievät isän lukumatkalle Yhdysvaltain 46. presidentin poikkeukselliseen elämään ja uran haastavimpaan vuoteen.

Kuva: Tammi.

2. Pizzanpaistajat – Minustako mestaripaistaja?

Jos isän sydän sykkii pizzalle ja hän viihtyy keittiössä, on Pizzanpaistajat – Minustako mestaripaistaja? -teos oivallinen isänpäivälahja. Kirjassa käydään läpi taivaallisen pizzan salat aina perusteista mestaritasolle, herkullisia reseptejä unohtamatta. Readme.fi-kustantamon uutuuskirja on suomalaisten pizzarakastajien käsialaa.

Kuva: Readme.fi

3. Rottien saari

Norjalaisen rikoskirjailijan Jo Nesbøn Rottien saaressa on viisi mustanpuhuvaa kertomusta, jotka tuovat välähdyksiä eri puolilta maailmaa. Jännittävissä kertomuksissa eloon jääminen ei ole itsestäänselvää, ja yllätyksiä ja pohdittavaa on luvassa.

Kuva: Johnny Kniga

4. Vasara ja käytettyjä nauloja, Mielensäpahoittaja

Tuomas Kyrön luoma fiktiivinen hahmo Mielensäpahoittaja on tuttu suomalaisille niin kirjoista, elokuvista kuin televisiosta. Kyrön uusimmassa teoksessa Mielensäpahoittaja teloo selkänsä ja lähtee parantelemaan poikansa luokse kaupunkiin sillä välin, kun remonttimiehet aloittavat hänen kotonaan korjausprojektia. Kaikki ei mene putkeen, ja Mielensäpahoittaja joutuu lopulta vetämään itse työhaalarit ylleen ja pestaamaan emännän työmaalle.

Kuva: Kuva: WSOY.

5. Immu – Vanki numero 1861

Onko isä kiinnostunut vankilatarinoista? Bazar Kustannuksen Immu - Vanki numero 1861 -tietokirjassa entinen Cannonballin jäsen Mika ”Immu” Ilmén kertoo, millaista arkea Helsingin Sörnäisten vankilassa eletään ja millaisia elämäntarinoita kiven sisällä on. Kirjassa käydään läpi muun muassa kirjoitettuja ja kirjoittamattomia sääntöjä vankilamaailmasta.

Kuva: Bazar Kustannus.

Isänpäivälahja voi olla myös aineeton. Monet kirjat ovatkin saatavilla myös e-kirjoina.

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja infograafi: Senni Loikala, kuvat: Shutterstock, Tammi, Readme.fi, Johnny Kniga, WSOY, Bazar Kustannus