Artikkelin kuva
lifestyle

Mitä lahjaksi omalle isälle? Katso ulkoilmaiskän lahjavinkki!

Artikkeli on tehty yhteistyössä Mowoxin kanssa.

Haluaisitko hemmotella jo eläkkeelle jääneitä vanhempiasi ja helpottaa heidän elämäänsä jotenkin? Minä halusin! Olin jo pitkään pohtinut jotain kivaa lahjaa syntymäpäiväksi isälleni, kun vihdoin keksin mitä voisin hänelle ostaa.

Äitini ja isäni asuvat omakotitalossa Itä-Suomessa ja heillä on iso puutarha hoidettavanaan. Molemmat ovat jo lähes 70-vuotiaita, eivätkä enää jaksa samalla tarmolla puuhailla pihahommissa kuin muutama vuosi sitten, vaikka ikäisekseen hyvässä kunnossa ovatkin.

Paras lahja on mielestäni sellainen, joka ei välttämättä ole lahjanantajan itsensä näköinen, vaan josta on vuosien ajan hyötyä ja iloa lahjan saajalle. Omalla pihalla ulkopuuhissa useita tunteja päivässä viihtyvän isäni tapauksessa lahjan tuntomerkit täydellisesti täyttävä asia oli ruohonleikkuri.

Mowox Comfort -akkuruohonleikkuri.

Isäni oli keväällä olkapääleikkauksessa, eikä ole kesän aikana toipumisaikana pystynyt käyttämään kättään entiseen tapaan. Isälläni oleva ruohonleikkuri oli jo vuosia vanha, raskas työntää ja se piti kovaa ääntä. Lisäksi pihapiiri täyttyi aina inhottavasta bensan hajusta, kun moottorin käynnisti. Uusi leikkuri tuli siis todella tarpeeseen.

Olen jo vuosia yrittänyt houkutella isää ja äitiä muuttamaan pääkaupunkiseudulle pienempään asuntoon, jotta vanhempani olisivat lähempänä lapsiaan ja lapsenlastaan, eikä heidän tarvitsisi huolehtia ison pihan hoitamisesta. Vanhempani ovat kuitenkin sinnikkäästi pysytelleet kotitalossaan, ja olisihan Helsinkiin muuttaminen myös todella suuri mullistus koko ikänsä samalla paikkakunnalla asuneille ikäihmisille. Näin ollen olemme veljeni kanssa yrittäneet miettiä miten voisimme helpottaa heidän elämäänsä ison talon sekä pihan kanssa.

Itseveto-ominaisuus on korvaamaton apu mäkisellä pihalla.

Isäni oli ruohonleikkurilahjasta enemmän kuin innoissaan. Edes ensin vahingossa varastolta hänelle leikkurin sijaan lähetetty lumilinko ei saanut intoa laantumaan.

Parasta uudessa Mowox-leikkurissa on isän mukaan itseveto-ominaisuus, joka helpottaa mäkisen pihan ruohon ajamista kummasti. Bensan kärystäkään ei tarvitse kärsiä sähkökäyttöisellä leikkurilla ajettaessa, vaan voi keskittyä nautiskelemaan vastaleikatun ruohikon raikkaan metsäisestä tuoksusta.

Tukevasta kahvasta saa hyvän otteen kevyesti liikkuvan leikkurin työntämiseen.

Uutta sähkökäyttöistä ruohonleikkuria kehtaa myös kuulemma käyttää sunnuntaisin suht tiheään asutussa naapuristossa kenenkään häiriintymättä, sillä sen ääni on todella hiljainen. Hyvänä ominaisuutena mainittakoon myös, että laite kerää leikatun ruohon näppärästi omaan säiliöönsä, josta sen voi helposti tyhjentää suoraan kompostiin. Mainio menopeli siis kaiken kaikkiaan!

Teksti: Jenni Siikaniva, kuvat: Juuso Siikaniva