Artikkelin kuva
lifestyle

Mutsi testaa: Hakolan Lazy-sohva

Kaupallinen yhteistyö Hakolan kanssa.


Olemme aviomieheni kanssa olleet kimpassa kymmenen vuotta. Tänä kesänä monet yhdessäolomme alkuaikoina tehdyt hankinnat ovat joko hajonneet tai hajoamassa. Sekä pyykinpesukoneen, blenderin, imurin, television että hiustenkuivaajan tiet ovat tulleet päätökseen kesän aikana. Lähes kymmenen vuotta vanha sohvamme on onneksi ollut kestävää sorttia eikä sentään hajonnut käsiin, mutta on jo hetken aikaa tuntunut liian pieneltä kolmihenkiselle perheelle. Sohvalle ei yksinkertaisesti enää koko poppoo mahdu mukavasti pötköttelemään leffaillan ajaksi. Tämä jos mikä on hyvä syy hommata uusi ja isompi laiskanlinna!

Olimme jonkin aikaa etsineet uutta löhökeidasta ja olimme melkein jo luovuttamassa, kun täydellistä yksilöä ei tuntunut löytyvän, ei sitten millään. Eräänä sunnuntaina kuitenkin Stockmannilla käydessämme näimme huonekaluosastolla kivannäköisen sohvan, jota testasimme paikan päällä heti koko perheen voimin. Sohva tuntui jo ensi-istumalta kotoisalta ja meidän kotiimme sopivalta. Lähemmässä tarkastelussa sohva paljastui Hakolan Lazy-kulmadivaaniksi.

Lazyssa ihastuimme erityisesti siihen, että sen hieman tavallista isompi istuinsyvyys tuntui ihanan rennolta. Kukapa nyt sohvalla haluaisi pönöttää selkä suorana. Lazy suorastaan pakottaa istujansa löhöämään sen päällä, ottamaan rennosti ja laiskottelemaan! Väittäisin, että ryhdissä istuminen on tässä sohvassa tehty jopa mahdottomaksi juurikin tuon riittoisan istuinsyvyyden ansiosta.

Lazy-kulmadivaani koko komeudessaan.

Seuraavalla viikolla kävimme Hakolan liikkeessä Fredalla katsomassa sohvaa uudestaan ja saimme samalla kankaasta näytetilkut mukaamme. Kangasnäytteet olisi ollut mahdollista tilata myös näppärästi verkkokaupan kautta, mutta halusimme fiilistellä sohvaa vielä ihan livenä. Värin valinta oli meille helppoa, sillä emme halunneet aivan vaaleaa sohvaa, koska pelkäsimme lapsiperheen tahrojen näkyvän siinä liian helposti. Edellinen sohvamme oli ollut väritykseltään tumma ja halusimme vaihtelun vuoksi välillä kotiimme vaaleampia sävyjä. Näin ollen päädyimme tumman ja vaalean välimuotoon, eli vaaleanharmaaseen, jonka uskoimme olevan meille paras vaihtoehto. Mikäs siinä; ei muuta kun sohva tilaukseen!

Sohva saapui noin kuukaudessa. Hakolan sohvat toimitetaan kotiin ilman postimaksua ja kasataan täysin käyttövalmiiksi paikan päällä. Kehutusta asiakaspalvelusta sain myös maistiaisia, kun sohvamme istuintyynyyn oli sen saapuessa ja sitä kasattaessa ilmestynyt pieni likatahra. Laitoin asiasta sähköpostia kuva liitteenä asiakaspalveluun ja kahden päivän päästä kotiimme toimitettiin lähetillä uusi tyynynpäällinen pienen hyvityslahjan kera.

Heti ensimmäisenä siivousfriikin isona plussana huomasin, että Lazyn lattiavara on isompi kuin vanhassa sohvassamme ja sen alta on helppo imuroida. Lazyssa on myös irrotettavat ja pestävät päälliset, joka on lapsiperheelle sohvassa ihan ehdoton ominaisuus. Kankaissa ei ole käytetty kemiallisia jälkikäsittelyaineita, joten niille on turvallista päästää perheen pienimmätkin, ja antibakteerisuutensa ansiosta ne sopivat erityisen hyvin allergiaperheisiin.

Sohvalla on isosta koostaan huolimatta sirot muodot, ja kauniit puujalat tuovat mukavasti ilmavuutta.

Hakola on tunnettu kotimaisuudesta, laadusta ja kestävyydestä. Tuotteet suunnitellaan yhdessä nuorten suomalaisten suunnittelijoiden kanssa. Tärkein asia, joka vaikutti päätökseemme ostaa Hakolan sohva olikin juuri kotimaisuus. Hakolalla on yli 50 vuoden kokemus huonekalujen valmistamisesta, joten tiesimme saavamme rahoillemme hyvää vastinetta. Tuotteet tehdään käsityönä Jurvassa ja niiden tarkoitus on kestää käyttöä sukupolvelta toiselle. Kukapa ei tätä ajatusta haluaisi allekirjoittaa!

Nyt jo muutamien viikkojen aikana sohvalla on tehty vaikka mitä: löhötty, nukuttu, leikitty, rakennettu majaa, katsottu leffaa, herkuteltu ja vähän sotkettukin. Hyvältä siis vaikuttaa.

Tervetuloa uuteen kotiin ihana ja kotoisa Lazy, toivottavasti viihdyt luonamme pitkään!

Lazy on kodin löhökeidas.

Teksti: Jenni Siikaniva, kuvat: Juuso Siikaniva