Artikkelin kuva
lifestyle

Mutsi testaa: Neljä syytä rakastaa varsi-imuria

Oletko joskus kuullut sanottavan, että naiselle ei koskaan kannata ostaa kodinkonetta lahjaksi? Voi miten väärässä tuo sanoja onkaan ollut!

Dysonin varsi-imuri (V7 Absolute) saapui perheeseemme aurinkoisena lauantaipäivänä kuukausi sitten mieheni ostamana. Tämän jälkeen tämä fantastinen vekotin onkin ollut jokapäiväisessä käytössä kotonamme.

Tässä neljä syytä, miksi jokaisen pikkulapsiperheen pitäisi hommata varsi-imuri.

1. Ei enää hiekkaa kotona

Jokaisen pikkulapsen vanhempi tietää mitä tapahtuu, kun kesä tulee ja hiekkalaatikkokausi alkaa. Hiekkaa on kodissa joka paikassa: lattialla, sohvalla, sängyssä, pöydillä, kengissä, vaatteissa, rattaissa, kylppärissä, suussa, hampaissa, silmissä ja korvissa. Onneksi varsi-imuri tulee hätiin! Se on helposti muunneltavissa rikkaimuriksi ja sillä voi näppärästi imuroida heti kodin ovesta sisään tullessa pikkuihmisen, sekä rattaat ja eteisen, ennen hiekan leviämistä koko asuntoon.

2. Koko ajan käsillä.

Yksi varsi-imurin ehdottomasti parhaista puolista on se, että laite on koko ajan ulottuvilla. Meillä varsi-imurin seinäteline löysi paikkansa keittiön nurkasta, josta sen saa näppärästi otettua heti, kun tarve tulee eteen. Aiemmin tavallisen imurin esiin saaminen täpötäydestä siivouskomerostamme oli melkoisen vaivan takana ja hiki oli päällä jo ennen kuin imuroinnin oli edes ehtinyt aloittaa.

3. Ei johtoa

Dysonin varsi-imurissa ei ole johtoa, joten sen ulottuvuussäde on niin laaja, kuin tarvis on. Sillä voi imuroida vaikka ulkona parkissa olevan auton tai pihan leikkimökin. Aiemmin tavallisella imurilla imuroidessamme sähköpistokkeen paikkaa piti vaihtaa monta kertaa imuroinnin yhteydessä, jotta onnistui siivoamaan koko asunnon. Varsi-imurin akku kestää noin 30 minuuttia, joten yhdellä latauskerralla saa imuroitua kivasti kodin kaikki huoneet, toki riippuen asumuksen koosta.

4. Hiljainen apuri

Oma entinen lähes kymmenen vuotta vanha imurimme oli tositoimissa kovaääninen ja suutinta lattiaa pitkin liikuttaessa siitä kuului ties mitä ääniä vinkumisesta rohinaan. Nykyinen superapurimme on hiljainen ja sulava liikkeissään. Olemme huoletta käyttäneet sitä kerrostalossa joskus kymmenen jälkeen illallakin, emmekä ainakaan toistaiseksi ole saaneet naapureilta palautetta.

Ainoa huono puoli, joka imurista on neljän viikon aikana tullut esiin, on sen pölysäiliön tyhjentäminen roskikseen. Säiliöön meillä mahtuu noin neljän imurointikerran pölyt, joten onneksi ihan jokaisen siivouskerran jälkeen toimenpidettä ei tarvitse olla tekemässä. Lisäksi hiukan mietityttää imurointiajan lyheneminen, kun laitteen akku vanhenee. Tätä ei kyllä Dysonin oman lupauksen mukaan pitäisi juurikaan tapahtua.

Tämä artikkeli olisi voitu tehdä kaupallisessa yhteistyössä Dysonin kanssa, mutta niin ei ole tehty. Artikkeli on tehty puhtaasta rakkaudesta varsi-imuria kohtaan.

Teksti: Jenni Siikaniva