Artikkelin kuva
lifestyle

Mutsimedian podcast: Mistä omaa aikaa äidille?

Mutsimedian podcastin ensimmäinen jakso on julkaistu RadioPlayssa!

Podcastissa äänessä ovat Mia ja Maria – mutsit, joilta löytyy mielipiteitä, neuvoja ja fiiliksiä, joita ei voi yleistää, mutta joille saa nauraa. Mutsimedian podcastissa käsitellään tärkeitä aiheita, mutta ilottelevalla otteella, sillä mutsihommat eivät ole vakavia.

– Podissa käymiemme keskustelujen avulla jokainen voi kysyä itseltään, mitä ajattelee niistä asioista mistä me puhumme. Tarkoituksenamme ei ole esiintyä tietäjinä tai esimerkkeinä, vaan esittää ajatuksia omien ja ystäviemme kokemuksien kautta. Ei ole olemassa mitään ”one size fits all” -äitiyttä, eikä toisten kenkiin voi mennä. Se tästä elämästä ja mutsielämästä tekee erityisen hienoa: kun voi jakaa omia kokemuksia ja ajatuksia, sekä kuulla myös muunlaisista tavoista olla ja ajatella, Mia ja Maria summaavat.

Mutsimedian podcastissa käsitellyt teemat ovat tulleet suoraan äideiltä eli Mutsimedian lukijoilta. Ensimmäisessä jaksossa Mia ja Maria käyvät läpi aihetta, joka takuuvarmasti kiinnostaa ihan jokaista mutsia: Miten äiti saa itselleen omaa aikaa?

– Podcastin jaksoissa käsitellään äitiyteen ja vanhemmuuteen liittyviä teemoja, jotka ovat samalla tuttuja asioita lapsettomienkin arjessa: itsenäisyys, itsekkyys, perhe, rakkaus ja parisuhde, liikunta ja hyvinvointi. Filtterinä on aina kuitenkin vanhemmuuden kokemus, vaikka sekään ei ole kaikille samanlainen, naiset kertovat.

Mia ja Maria kokivat podcastin tekemisen vapauttavana lähes terapian kaltaisena kokemuksena.

– Podcastin tekemisen prosessi on ollut sekalainen ja täyden elämän makuinen setti, jonka aikana on itketty itkut ja naurettu naurut. Ihan parasta terapiaa! Koimme podcastia tehdessä henkilökohtaisia oivalluksia – toivottavasti myös kuuntelijamme tekevät niin. Rauhaa, rakkautta ja mutsihommia!

Kuuntele Mutsimedian podcastin ensimmäinen jakso tästä:


Teksti: Jenni Siikaniva