Artikkelin kuva
lifestyle

Näin pääset eroon kesäkiloista

Kesällä ja etenkin lomalla elämänrytmi saattaa muuttua epäsäännölliseksi ja aika lailla arjesta poikkeavaksi. Tämän kesän poikkeuksellisen upeat säät ovat ehkä houkutelleet terassille turhan usein, joka näkyy nyt vyötäröllä ja väsyneenä olona. Arjen alkaessa ja katseiden suuntautuessa kohti syksyä, halutaan tiristää kesäkilot niin pian kuin mahdollista. Ihmedieetit eivät kuitenkaan kanna pitkälle, joten aloita palauttamalla arkesi taas tasapainoon näiden kolmen yksinkertaisen vinkin avulla!

Syö säännöllisesti ja tarpeeksi

Totuttele jälleen säännölliseen ateriarytmiin. Lomalla päivärytmi heilahtaa usein iltapainotteiseksi, jolloin aamupala saattaa jäädä kokonaan syömättä ja ateriavälit venyvät kohtuuttoman pitkiksi. Syö ainakin viidesti päivässä muutaman tunnin välein ja suunnittele ateriat etukäteen. Välillä nälän ja janon erottaminen toisistaan saattaa olla haastavaa, joten huolehdi myös riittävästä veden juomisesta!

Korjaa unirytmi

Lepo on keholle äärimmäisen tärkeä hetki, jolloin se pystyy palautumaan rasituksesta. Se on myös painonhallinnan kannalta yksi tärkeimmistä vaikuttajista, sillä se vaikuttaa suoraan stressitasoihin sekä hormoneihin. Mikäli unirytmisi on loman jäljiltä päälaellaan, palauta se arkeesi sopivaksi mahdollisimman nopeasti ja huolehdi kunnon yöunista! Rauhoita illat hyvissä ajoin himmentämällä valaistusta sekä asettamalla älylaitteisiin Night Shift -toiminto.

Hallitse mielitekoja

Opettele erottamaan mielihalu nälästä! Tämä saattaa olla loman jälkeen aluksi hankalaa, mutta tiukkana pysyminen palkitaan ja mieliteot jäävät lopulta vähemmälle. Yritä suunnata huomiosi johonkin mielestäsi mielenkiintoiseen asiaan pahimman mieliteon iskiessä. Suunnittelemalla ateriat etukäteen sekä menemällä kauppaan kylläisenä ja ostoslista kädessä, on mielitekojen vastustaminen helpompaa. Älä pidä kotonasi herkkuja “kaiken varalta”, ja osta kaupasta vain ostoslistalla olevat tarvikkeet.

Teksti: Titta Laurinen