Artikkelin kuva
lifestyle

Rairuohon istutus – kokeile erilaista versiota ja saat satoa syötäväksi!

Oletko jo istuttanut tämän vuoden rairuohot?

Pääsiäiseen on aikaa vielä muutama viikko, joten asian kanssa kannattaa ottaa nopeat liikkeet, jotta ehdit saada kauniin nurmen vielä pääsiäiseksi. Jos sinua ei perinteisen rairuohon istutus nappaa, kokeile tätä entistä ekologisempaa ja pitkäikäisempää vinkkiä.

Tänä vuonna istutimme muutaman viikon kestävän ruohotupsun sijaan hernettä! Siitä saa satoa jo versovaiheessa tai vaihtoehtoisesti kasvatusta voi jatkaa kesään ja nauttia tällöin herkullisista, oman sadon herneistä. Voit myös kokeilla muun muassa erilaisia yrttejä, joiden kasvatusta voit jatkaa pääsiäisen jälkeenkin.

Herneenversojen kasvatus ei juuri eroa yleisesti käytetystä ohran- tai rairuohonsiemenistä. Noin viikon päästä kylvöstä mullasta nousee esiin ensimmäiset versot, kunhan muistat huolehtia hyvästä kastelusta ja sopivan lämpimästä ympäristöstä.

Rairuohon istutus herneestä


1. Laita herneensiemenet likoamaan vesiastiaan yön yli.


2. Täytä kulhon pohjalle muutaman sentin paksuinen kerros multaa. Tiputa liotetut herneet tasaisesti alueelle.3. Peitä herneet ohuella kerroksella multaa ja kastele hyvin. Aseta päälle esimerkiksi lautanen tai muovikelmua, jotta istutus pysyy kosteana.

4. Kun siemenet alkavat itää, poista kansi ja nauti versojen kasvusta.

Rairuohon istutus herneestä on mitä mainiointa puuhaa lasten kanssa. Versojen kasvun seuraaminen tuo iloista pääsiäistunnelmaa kotiin.

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen