Artikkelin kuva
lifestyle

Ruuhkavuodet väsyttävät – näin lisäät iloa ja hyvinvointia arkeesi!

Ruuhkavuodet ovat ainutlaatuinen elämänvaihe, jolloin vanhemmat yhdistävät työnteon ja perhe-elämän. Koska ruuhkavuosina arki on monesti kiireistä ja vastuullista, voi vanhempien jaksaminen ajoittain olla koetuksella.

Mutsimedia kokosi vinkkejä, jotka auttavat selviytymään ruuhkavuosista. Huomaathan, että nämä kannattaa kuitenkin lukea pilke silmäkulmassa!

Korvaa hierontakäynnit lapsen avustuksella

Et välttämättä ehdi ruuhkavuosinasi käydä hierojalla, vaikka tarvetta olisi. Saat kuitenkin eräänlaisen hieronnan, kun menet makaamaan vatsallesi lattialle ja pyydät lastasi istumaan ja hytkymään selkäsi päällä.

Rentouttava spa-elämys keittiössä

Ylelliset kylpylälomat ovat muisto vain tai kaukainen haave eläkepäiviin. Ruuhkavuosina saat kuitenkin kokea kylpyläelämyksen kodissasi jopa päivittäin, kun avaat astianpesukoneen kannen ja kuuma höyry osuu kasvoihisi.

Omaa aikaa nettikirppisostoksia noutaessa

Ruuhkavuodet voivat kutistaa oman ajan minimiin. Huolehdi omasta ajastasi tekemällä tarpeellisia ostoksia nettikirpputoreilla. Mene yksin noutamaan ostamasi asiat hitaasti kävellen ja eksy tarkoituksella.

Pyhitä vessa sometuspaikaksi

Yhdistä somettaminen vessakäyntiesi yhteyteen. Juo paljon vettä, niin voit hyvin ja pääset useammin somettamaan.

Ruuhkavuodet sisältävät paljon kiireitä ja velvollisuuksia. Opettele sulkemaan ne pois mielestäsi edes joksikin aikaa. Kuva: Emma Peneder.

Vietä einespäivää

Monipuolisesta ruokavaliosta huolehtiminen ja ruoanlaitto vievät paljon aikaa. On kasvisruokapäivää, kalaruokapäivää, liharuokapäivää, kanaruokapäivää ja karkkipäivää. Voit helpottaa ruuhkavuosiasi viettämällä toisinaan myös einespäivää.

Hyödynnä etätyön tauot

Jos sinulla on mahdollisuus tehdä etätöitä, käytä tauot hyväksesi esimerkiksi imurointiin, roskien viemiseen tai johonkin hauskempaan, kuten vaikka tanssimiseen tai kuulumisten vaihtamiseen ystävien kanssa.

Voit tehdä kannettavalla tietokoneella töitä samalla, kun nautit jalkakylvystä.

Ruuhkavuodet helpottuvat kotiharrastuksilla

Harrastukset ovat lapsille tärkeitä. Jos tiuhat kuskailut harrastuksiin alkavat uuvuttaa, on hyvä muistaa, että harrastaa voi myös kotona. Mitä jos opettelisitte yhdessä leipomaan viikoittain jonkin uuden herkun?

Palapelien kokoaminen, timanttimaalaus ja perheen yhteinen kuntopiiri ovat myös helppoja ja hauskoja harrastuksia.

Ota käyttöösi valikoiva muisti

Kun sinulla on paljon asioita ja velvollisuuksia hoidettavanasi, unohda joksikin aikaa ne kaikki, ja keskity viettämään yhteistä aikaa perheesi kanssa. Ruuhkavuodet ovat vain kerran elämässä, joten hyvistä hetkistä kannattaa nauttia täysillä.

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, Pääkuva: Priscilla Du Preez, Unsplash