Artikkelin kuva
matkailu

Aurinkorannikon helmi – Mijas Pueblo

Espanjan Aurinkorannikolla sijaitseva, Fuengirolaa ympäröivä Mijasin kunta tunnetaan parhaiten kauniista Mijas Pueblo -vuoristokylästään. Mijas levittäytyy laajalle alueelle ja käsittää kolme erillistä aluetta: Sierra de Mijasin vuoristoalueen, Mijas Costalla sijaitsevan Las Lagunasin alueen sekä ranta-alue La Calan, joka täyttyy kesällä auringonpalvojista.

Sierra de Mijasin vuoristossa sijaitseva Mijas Pueblo, tyypillinen andalusialainen valkoinen kylä, on alueen ehdoton helmi. Se on tunnettu muun muassa upeista maisemistaan, aasitakseistaan sekä viehättävän tunnelmallisista kaduistaan ja kujistaan.

Mijas Pueblossa vierähtää helposti kokonainen päivä, mutta sinne on helppo ajaa rannikolta lyhyellekin visiitille. Ajomatka esimerkiksi Fuengirolan keskustasta kestää vain noin 15 minuuttia. Jos siis vierailet Aurinkorannikolla, ei Mijas Puebloa kannata jättää väliin. Tässä Mutsimedian tärpit Mijasiin!

Näkymä Mijas Pueblosta kohti Fuengirolaa.

Ristiin rastiin Mijas Pueblossa

Mijasin kylässä on paljon historiallista nähtävää sekä pieniä yksityiskohtia. Käyskentely ristiin rastiin sen kapeilla kaduilla ja kujilla onkin elämys jo itsessään. Kauniit kukka-asetelmat reunustavat seinämiä, ja kylä on täynnä pieniä käsityöläispuoteja sekä tasokkaita ravintoloita, joihin voi pysähtyä nautiskelemaan tapaksista ja muista herkuista. Perheen pienimmille kylästä löytyy hyvä leikkipuisto Parque de la Muralla -puiston vierestä, härkätaisteluareenaa vastapäätä.

Mijasissa riittää herkullisia tapas-ravintoloita.

Mijas Pueblo on varsin pieni paikka, ja sen keskustan kiertää helposti jalkaisin. Hyväkuntoiset voivat reippailla vaikka koko kahdeksan kilometrin mittaisen maisemareitin. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että korkeuseroja ja mäkiä riittää, sillä kylä on rakennettu vuorenrinteseen. Portaat hankaloittavat paikoin myös lastenrattaiden kanssa liikkumista.

Kukka-asetelmat koristavat Mijasin kujien seinämiä.

Toinen vaihtoehto paikkojen kiertämiseen on Mijasin kuuluisat aasitaksit, jotka odottelevat matkustajia Plaza Virgen de la Peña -aukion laidan katoksessa. Aasin selässä voi ratsastaa 15 eurolla ja kahden hengen kärryissä 20 eurolla.

Aasitaksit odottavat kyyditettäviä kylän keskustassa.


Mijasin nähtävyydet

Mijas Pueblosta löytyy useita museoita, jotka itse kylän tapaan ovat pieniä, mutta kiinnostavia. Museo de Miniaturas -miniatyyrimuseo esittelee satoja pienoismalleja ja on yksi maailman tunnetuimmista alallaan. Mijasin historiaan ja perinteisiin voi tutustua Casa Museossa, ja CAC Mijas -nykytaidemuseossa on esillä tunnettujen taiteilijoiden kuten Picasson sekä Salvador Dalin töitä.

Andalusialaiskylille tyypilliseen tapaan Mijasissa on lukuisia kirkkoja ja kappeleita. Tunnetuin niistä on Ermita de la Virgen de la Peña -kappeli, joka on rakennettu kallion sisään. Kappeli sijaitsee tasanteella, josta aukeavat hienot maisemat Aurinkorannikon yli. Toinen keskeisellä paikalla oleva kirkko on kylän korkeammalla olevassa osassa sijaitseva Iglesia de la Inmaculada Concepción.

Kokemisen arvoinen paikka on myös maailman pienin suklaatehdas, Mayan Monkey Mijas. Tehtaalla voit paitsi ostaa suklaata, myös valmistaa oman suklaasi.

Parhaat näköalapaikat

Suurin osa Mijasiin saapuvista vierailijoista kulkee Plaza Virgen de la Peña -aukion läpi. Sen laidalla on kylän turistitoimisto sekä laaja näköalatasanne, jolta saa hyvän ensikosketuksen vuoriston maisemiin ja tunnelmaan.

Parque de la Muralla.

Parhaat näköalat löytyvät kuitenkin kylää reunustavalta Parque de la Muralla -puistoalueelta, josta näkyy jylhien maisemien lisäksi Aurinkorannikon rantaviiva sekä vajaan kymmenen kilometrin päässä siintävä Fuengirola. Täällä voit maisemien lisäksi ihailla myös kasvitieteellisen puutarhan monimuotoisia kasveja. Puiston toiselta reunalta, kukkaruukuin koristellulta Paseo de la Muralla -kadulta puolestaan avautuvat huikeat näkymät vuorille yli valkoisen talomeren.

Vinkki autoilijoille

Paras paikka auton pysäköintiin Mijasissa sijaitsee parkkihallissa kylän sisäänkäynnin lähellä. Kylään asti ei kannata ajaa, sillä kadut ovat paikoin todella kapeita ja jyrkkiä eikä parkkipaikkoja ole nimeksikään. Sisääntuloalueen pysäköintipaikka on suuri ja päivän pysäköinti maksaa vain euron verran.

Mijas Pueblon tunnelmaa.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Jenni Siikaniva, kuvat: Juuso Siikaniva