Artikkelin kuva
matkailu

Bangkok – lapsiperheen painajainen vai paratiisi?

Thaimaan pääkaupunki Bangkok ei ole monen perheen ensimmäinen valinta lomakohteeksi. Mielikuvissa saattaa pyöriä ruuhkat, hälinä tai kauhutarinat turisteja vaanivista huijareista. Ei kuitenkaan kannata olla ennakkoluuloinen, sillä Bangkokista löytyy todella paljon mukavaa tekemistä koko perheelle!

Netissä on tarjolla kattavasti tietoa Bangkokin turistinähtävyyksistä, joten me Mutsimediassa emme paneudu niihin. Tässä sen sijaan muutama vinkki sujuvaan arkeen Bangkokissa lasten kanssa matkustaessa.

Asuminen

Hotellia valitessa kannattaa ensin miettiä, millä alueella haluaa asua. Kaupunki on iso, välimatkat pitkiä ja ruuhkien takia paikasta toiseen liikkuminen hidasta. On siis hyvä suunnitella, mitä reissultaan haluaa ja valita alue sen mukaan mitä lähistöltä löytyy.

Myös arkisemmilla asioilla, kuten hyvän ruokakaupan läheisyydellä, voi olla suuri merkitys viihtyvyyden kannalta. Etenkin pidemmällä reissulla kannattaa kiinnittää huomiota myös huoneen tai asunnon varustukseen – lapsiperheen elämää helpottaa kummasti esimerkiksi oma keittiö ja pesukone.

Thonglor on Mutsimedian suosikkialue

Jos temppelit ja markkinat on jo nähty tai turistirysien tungos ei muuten vaan kiiinnosta, kannattaa tutustua kaupungin itäpuolella sijaitsevaan Thongloriin (Sukhumvit Soi 55). Thonglor on noin kaksi kilometriä pitkä katu, joka on täynnä mahtavia ravintoloita, viihtyisiä kahviloita ja tyylikkäitä putiikkeja. Alue on suosittu varakkaiden perheiden sekä ulkomaalaisten keskuudessa – erityisesti japanilaiset ovat ihastuneet alueeseen.

Thonglorin hotelleista esimerkiksi Somerset Sukhumvit Thonglor sopii hyvin perheille, sillä se tarjoaa isoja, täysin varustettuja huoneistoja varsin kohtuulliseen hintaan.

Lasten leikkipuisto Thonglorissa

Thonglorista löytyy myös lapsille tekemistä. Little Pea Kids on trendikkäässä The Commons -keskuksessa sijaitseva kerhotila, jossa lapset voivat leikkiä omaan tahtiinsa tai ohjatuissa aktiviteeteissa. Commonsissa on myös iso valikoima herkullisia ravintoloita, joten täällä viihtyvät aikuisetkin.

Thonglorin alkupäässä, hieman ennen Somerset-hotellia on kiva pieni puisto, jossa on lapsille mm. hiekkaleluja ja kiipeilypaikkoja. Ja jos kuumuus ei haittaa, niin Thonglorista löytyy myös jalkapallokenttä.

Liikkuminen

Sky Train on Bangkokissa näppärä liikkumismuoto, koska junat kulkevat muun liikenteen yläpuolella liikenneruuhkilta välttyen. Junat voivat olla ajoittain ruuhkaisia, mutta vaunut ovat ilmastoituja ja siistejä. Juna on myös edullinen: kertalippu maksaa matkan pituudesta riippuen 16 bahtista 44 bahtiin (n. 0,4 - 1,1 euroa).

Kannattaa kuitenkin huomata, että kaikilla asemilla ei ole hissiä eikä liukuportaita, vaan laituritasolle voi joutua nousemaan useammat portaat. Lastenrattaiden kanssa liikkuville Sky Train ei siten ole välttämättä paras vaihtoehto. Muutenkin kaupungilla liikkuminen rattaiden kanssa on paikoin hankalaa, sillä jalkakäytävät eivät aina ole parhaat mahdolliset.

Taksilla liikkuminen on Bangkokissa halpaa ja kuskit ovat nykyään pääsääntöisesti luotettavia. Matkoihin kannattaa kuitenkin varata aikaa – ruuhkaan juuttuminen saattaa muuttaa viidentoista minuutin matkan jopa tunnin mittaiseksi!

Leikkipaikat

Bangkokin kuumuudesta johtuen ulkoleikkipuistot eivät ole kovin suosittuja eikä niitä myöskään löydy ihan joka kadunkulmasta. Jos ulkoilmassa telmiminen kuitenkin houkuttelee, niin tutustu ainakin näihin puistoihin:

  • Benjasiri Park on Emporium-ostoskeskuksen vieressä sijaitseva, järven ympärille rakennettu kaunis puisto. Puistosta löytyy mm. kaksi leikkipuistoa eri-ikäisille lapsille, kuntoilualueita sekä koripallokenttä.

  • Lumpini Park on kaupungin keuhkoiksi kutsuttu iso puisto, jonka palmujen ja tekojärven rauhassa on hyvä rauhoittua kaupungin vilinältä. Sieltä löytyy myös leikkipuisto, jossa on mm. hiekkalaatikko ja kiipeilytelineitä.

Benjasiri Park

Sisäleikkeihin onkin sitten tarjolla huomattavasti enemmän vaihtoehtoja – niin ilmaisia kuin maksullisiakin. Tässä muutama Mutsimedian suosikki:

  • Emporium-ostoskeskuksesta löytyvä Imaginia Playland on suuri sisäleikkipuisto, joka sopii parhaiten 3-10-vuotiaille. Puisto on jaettu erilaisiin teemoitettuihin alueisiin, joissa voi mm. kiipeillä valtavassa verkossa, laskea liukumäkeä tai vaikkapa leikkiä dj:tä.

  • Kidzoona-sisäleikkipuisto sijaitsee Ekkamaissa, Gateway Ekamai -ostoskeskuksen viidennessä kerroksessa. Kidzoonassa on valtavasti vaihtoehtoja huvitteluun: on pomppumattoa, pallomerta ja rakennuspalikoita sekä tarvikkeet esimerkiksi poliisi-, palomies- tai vaikkapa sushiravintola-leikkeihin. Täällä kuluu helposti tunti jos toinenkin!

  • Siam Squaren alueella sijaitseva Central World on yksi maailman suurimmista ostoskeskuksista. Sen kuudennesta kerroksesta löytyy iso sisäleikkipaikka lapsille. Osa laitteista ja peleistä on maksullisia, mutta itse leikkialueelle on ilmainen pääsy.

Kidzoona-sisäleikkipuisto

Teksti: Jenni Siikaniva, kuvat: Juuso Siikaniva