Artikkelin kuva
matkailu

Bangkokin leikkipaikat testissä – katso Mutsimedian suosikit

Bangkok on täynnä tekemistä, näkemistä ja kokemista. Thaimaan trooppista pääkaupunkia ei välttämättä ensi ajattelemalta miellä lapsiperheen ykköslomakohteeksi, mutta Bangkokista löytyy paljon kivaa puuhaa myös perheen pienimmille.

Tässä Mutsimedian tärpit parhaisiin leikkipaikkoihin!

Funarium

Sukhumvit Soi 26:lla, K Village -ostoskeskuksen vieressä sijaitseva Funarium on iso sisäleikkipuisto, joka on rakennettu korkeaan teollisuushalliin. Tekemistä löytyy monipuolisesti niin pienemmille kuin isommillekin viipottajille.

Funariumissa telmitään mm. isolla pehmustetulla temppuradalla, jota kiertäessä pääsee juoksemaan tunneleissa, kiipeämään portaissa sekä peuhaamaan pallomeressä. Rata on tarkoitettu yli 4-vuotiaille lapsille; taaperoille Funariumista löytyy myös kokonaan oma alueensa.

Funariumin temppu- ja kiipeilyrata.

Temppuradan vieressä on pyöräilyrata, jolla rullaaminen onnistuu polkupyörän lisäksi myös potkulaudalla tai rullaluistimilla. Hieman isommille seikkailijoille Funariumista löytyy jännittävä köysiseikkailurata, joka kiertää sisäleikkipaikan katonrajassa.

Rauhallisempaa menoa kaipaaville yläkerrassa on mahdollisuus päästä myös piirtämään ja askartelemaan. Hiekkaleikkien pienelle fanille leikkipaikan ulkopuolella on pieni ulkoalue, jossa onnistuvat myös vesileikit. Vaihtovaatteet, sandaalit ja aurinkohattu onkin hyvä varata mukaan!

Funarium on auki joka päivä klo 9-18. Pääsymaksu 220 THB alle 105 cm lapsilta, 350 THB yli 105 cm lapsilta, sekä 130 THB aikuisilta.

Imaginia Playland

Imaginia Playland -leikkipaikka sijaitsee Emporium-ostoskeskuksen kolmannessa kerroksessa. Se on kooltaan jonkun verran pienempi kuin Funarium, mutta silti tarjonnaltaan erittäin monipuolinen.

Imaginiassa viihtyy takuulla astetta vaativampikin pikkuasiakas. Sen ehdottomasti hienoimmat jutut ovat korkealla katossa roikkuva jättiläismäinen kiipeiltävä hämähäkinverkko, sekä pitkä vihreä liukumäki, jota viiletetään alas liukumista vauhdittavan maton päällä.

Liukumäki on Imaginian hitti.

Imaginiassa vieraillessa kannattaa samalla varata aikaa Emporium-ostoskeskuksen tutkailuun. Ylimmässä kerroksessa on muun muassa Bangkokin yksi laajimman tuotevalikoiman omaavista ruokamarketeista sekä mahtava food court, josta löytyy monipuolisesti suussasulavia herkkuja myös perheen pienimpien makuun.

Emporiumin samannimisessä tavaratalossa on myös iso leluosasto, jossa riittää ihmettelemistä. Kannattaa tsekata!

Kiipeilyverkko Imaginia Playlandissa.

Imaginia Playland on auki ma-to klo 10-19 ja pe-su klo 10-20. Pääsymaksu 100 THB alle 70 cm lapsilta, 250 THB 71-100 cm lapsilta, 480 THB yli 100 cm lapsilta, sekä 200 THB aikuisilta.

Central World

Aivan Bangkokin ytimessä sijaitsevan Central World -ostoskeskuksen leikkipaikka on hauska ja monipuolinen temmellyskenttä, josta löytyy tekemistä sekä taaperoille että leikki-ikäisille. Alue sijaitsee kuudennessa kerroksessa, ja on ostoskeskuksessa olevaksi leikkipaikaksi todella hyväkokoinen.

Pienempien leikkijöiden puuhailu onnistuu kivasti leikkipaikan keskiosassa olevalla kentällä. Mikä parasta, koko alue on täysin ilmainen! Samassa kerroksessa aivan leikkipaikan kyljessä on myös peli- ja huvilaitealue, jossa pääsee kolikoilla ratsastamaan karusellissa tai ajelemaan ralliautoa peliautomaatilla. Ehdottomasti vierailun arvoinen kohde!

Teksti: Jenni Siikaniva, kuvat: Juuso Siikaniva