Artikkelin kuva
matkailu

Mihin matkustettaisiin kesällä?

Artikkeli on tehty yhteistyössä Vierumäen kanssa.


Moni perhe miettii näin kesäloman kynnyksellä matkakohteita loman ajalle. Minkälaisessa kohteessa koko perhe voisi tänä vuonna viihtyä kesälomalla ja viettää mukavaa aikaa yhdessä?

Matkakohteen valinta on aina yhtä vaikeaa, mutta muutamia seikkoja kannattaa siinä huomioida. Aivan ensiksi kannattaa miettiä millaisista asioista teidän perheenne nauttii arjessa ja kotona. Viihdyttekö yhdessä urheillen tai luonnossa samoillen vai onko teidän juttu erilaisiin kulttuureihin perehtyminen esimerkiksi erilaisia ruokia valmistaen? Tätä ajatusta työstämällä eteenpäin päästään helposti asioihin, joista koko perhe nauttisi yhdessä myös lomalla.

On tärkeää ottaa huomioon jokaisen perheenjäsenen toiveet lomaan valmistautuessa. Koko perheen osallistaminen matkan odotukseen alkaa yhteisestä suunnittelusta ja valmistautumisesta. Lapset kannattaa ottaa mukaan suunnitteluun jo alusta alkaen, jolloin he voivat esittää omat matkatoiveensa.

Jos kesälomakohteelta kaipaa esimerkiksi mahtavaa luontoa ja mahdollisuuksia urheilla eri lajien parissa kun kerrankin olisi aikaa, ovat perheille järjestettävät aktiivilomat oivallinen vaihtoehto etelän rantaloman sijaan. Välttämättä ei tarvitse edes lentää tai matkustaa kovin kauas, vaan näitä kohteita löytyy hyvinkin läheltä. On mukavaa lähteä lomalle, kun tietää ettei pelkkään matkustamiseen tarvitse uhrata kahta kokonaista päivää.

Esimerkiksi Etelä-Suomessa sijaitseva Vierumäen urheiluopisto tarjoaa loistavat puitteet niin maisemien, ulkoilumaastojen kuin eri lajikokeilujenkin puolesta koko perheen yhteiseen aktiivilomaan. Liikuntamahdollisuudet, hyvä ruoka ja valmiiksi suunniteltu lomaohjelma tarjoavat todellista rentoutumista koko perheelle ja erityisesti arjesta väsyneille vanhemmille. Unikin maistuu illalla, kun päivät ovat täynnä tekemistä ja vaihtuvaa puuhaa.

Vierumäellä pyörii koko kesän ajan Perhe On Paras -kurssit. Kurssien ideana on, että koko perhe voi harrastaa liikuntaa samanaikaisesti. Aikuiset pääsevät ryhmäliikuntatunneille ja pelaamaan, ja samalla lapset ovat ohjaajien kanssa omissa ryhmissään tekemässä hauskoja aktiviteetteja ikätasonsa mukaisesti. Lisäksi on ohjelmaa myös yhdessä niin ulkona kuin sisätiloissakin. Kurssit sisältävät majoituksen kohteessa, täysihoitoruokailut sekä ohjelman mukaisen liikunnan.

Teksti: Riikka Harju