Artikkelin kuva
matkailu

Mutsien staycation Marski by Scandicissa – omaa aikaa äideille

Artikkeli on tehty yhteistyössä Scandic Hotelsin kanssa.


Pinnani on vähän kireällä, unohtelen asioita ja oloni tuntuu jotenkin väsähtäneeltä. Tunnistan nämä merkit itsestäni kokemuksesta – on aika ottaa pieni breikki arjesta, sillä me äidit(kin) tarvitsemme välillä omaa aikaa.

Kuusivuotias eskarilaisemme on koko ikänsä ollut äidin poika. Taaperoiässä kaveri kuskasi oman pienen lasten säkkituolinsa kylppärin oven ulkopuolelle ja istahti siihen odottelemaan, kun äiti kävi veskissä tai suihkussa. Suihkun ajaksi ovi täytyi jättää vähän raolleen, sillä muuten ikävän määrä olisi noussut liian suureksi tuon kymmenen minuuttia kestävän suihkun aikana.

Sanomattakin selvää lienee, että aikaa itselle ei juurikaan lapsen alkuvuosien aikana ollut. Äitiys vei mukanaan, enkä suoraan sanottuna osannut omaa aikaa säännöllisesti kaivatakaan. Oli ihanaa viettää aikaa vastasyntyneen uuden ihmisen kanssa.

Vuosien sekä kokemusten myötä olen viisastunut ja opetellut tunnistamaan milloin huomaan tarvitsevani breikkiä, ja tietoisesti järjestämään itselleni laatuaikaa. Kun itse äitinä olen levännyt ja onnellinen, on hyvää oloa helppo jakaa muillekin.

Mutsit relaavat

Perheeni jälkeen omat suosikki-ihmiseni ovat jo lähes 20 vuoden ajan ystävinä olleet tyttökaverini, joiden kanssa olemme yhdessä nähneet ja kokeneet monet seikkailut sekä elämänvaiheet. Nämä naiset ovatkin mitä parhainta seuraa pieneen mutsien staycation-irtiottoon!


Marski by Scandic on suosikkihotellini Helsingissä monestakin eri syystä. Sen sijainti Stockmannia vastapäätä on mitä loistavin, henkilökunta on ihanaa (!), miljöö ylellisen viihtyisä ja aamiainen mitä parhain. Nykyään aina, kun astun hotellin ovista sisään, tuntuu kuin menisin toiseen kotiin. Terkkuja sinne Marskiin!

Dinneri parhaassa seurassa

Hotellille iltapäivällä tyttöjen kanssa saapuessamme, veimme matkalaukut huoneeseemme ja siirryimme sujuvasti kadun toiselle puolelle Esplanadille, Forumiin ja Stockalle shoppailemaan. Ostosten jälkeen menimme Strindbergille skumpalle sekä leivoksille ja pääsimme samalla vaihtamaan naisten kanssa päällimmäiset kuulumiset.


Herkkujen jälkeen siirryimme takaisin hotellille valmistautumaan illalliselle. Pöytä meillä oli varattuna Marskin Kuusi Palaa -ravintolaan, joka sijaitsi kätevästi hotellin alakerrassa.


Valmistautuessamme tilasimme huonepalvelusta samppanjapullon ja kilistelimme mutsien omalle ajalle. Marski-menu oli mitä ihanin ja kokonaisuuden kruunasi jälkkärisuosikikseni muodostunut mokka6palaa. Kippis!

Yön riennot

Öiset kukkumiset jäivät tällä kertaa pyjamabileiksi, sekä peiton alla juoruilemiseksi ja hihittelyksi. Voi niitä aikoja, kun samalla porukalla viihdyimme Helsingin klubeilla yömyöhään, parhaassa tapauksessa vielä jatkoilla aamun pikkutunneille.


Tänä iltana allekirjoittanut sammahti puhtaisiin ja pehmeisiin hotellin lakanoihin yhdeltätoista, ja jäi nukahtaessaan hymyssä suin kuuntelemaan vielä hereillä olevien kanssamutsien iloista puheensorinaa.

Täydellinen äitien oma ilta! Kiitos ystävät!

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Jenni Siikaniva