Artikkelin kuva
matkailu

Näin lomailet lasten kanssa Helsingissä – 10 upeaa kohdetta

Heinäkuu on täällä. Isolla osalla suomalaisista tämä tarkoittaa koko perheen yhteistä kesälomaa. Aikataulutetun arjen sijasta nyt on aikaa ottaa rennosti, syödä hyvin ja nauttia kesäpäivistä mukavien aktiviteettien parissa. Aina ei tarvitse lähteä edes kotoa keksiäkseen kivaa yhteistä lomatekemistä.

Jos kuitenkin mielit pienelle lomamatkalle kesäiseen Helsinkiin, lue Mutsimedian koostama vinkkilista lapsiystävälliseen lomailuun pääkaupungissamme.

Majoitu

Etsitkö kohtuuhintaista, tyylikästä ja lapsille mieluista hotellia läheltä Helsingin keskustaa? Clarion Hotel Helsinki sijaitsee Jätkäsaaressa hyvien kulkuyhteyksien äärellä ja tarjoaa majoittujilleen monenlaisia elämyksiä. Sen lisäksi, että hotellista avautuu upeat näkymät merelliseen Helsinkiin, on se myös tunnettu huonehintaan sisältyvästä herkullisesta aamiaisesta sekä kattouima-altaastaan. Hotellin makasiinissa sijaitsevassa Kitchen & Table -ravintolassa nautit illallisen perheen kanssa. Vanhemmat voivat viettää keskenään ikimuistoisen hetken hyvien drinkkien äärellä tornitalon huipulta löytyvässä Sky Roomissa.

Clarion Hotel Helsinki

Glo Hoteleissa lapset ovat kunniavieraita ja heille tarjotaan erityishuomiota. Perheet majoittuvat mukavasti yhdistelmähuoneissa ja lapsille tarkoitetusta huoneesta saa 50 % alennusta. Glo Hoteleissa perheitä huomioidaan erikoisjärjestelyillä, kuten väliovella jaettavilla huoneilla, pyynnöstä lapsille tuunattavilla GLO kids -huoneilla sekä huoneissa odottavilla herkku- ja puuhayllätyksillä. Helsingissä sijaitsevat Glo Hotel Kluuvi ja Glo Hotel Art muistavat lapsiasiakkaitaan myös saippuakuplilla. Mutsimedia peukuttaa!

Kaipaatko perheesi lomamajoitukseen pientä extraa? Seikkailumielinen perhe majoittuu ylellisesti Helsingin lääninvankilan historialliseen miljööseen remontoidussa Hotel Katajanokassa, joka ansioitui tänä vuonna TripAdvisorin Travelers’ choice -merkinnällä. Huonehintaan kuuluu runsas buffetaamiainen, kuntosalin käyttö ja aamusauna. Hotelli Katajanokalta kävelet hetkessä Kauppatorille tai Helsingin Tuomiokirkkoa ihastelemaan.

Syö & Juo

Leblon Merihaka on vastikään avattu kesäkeidas Sörnäisten rantatiellä. Täällä taittuu niin nälkä kuin aktiviteettienkin puute! Leblon Merihaassa herkkuja tarjoilevat pohjoisafrikkalaiseen ruokaan keskittyvä Na’am Kitchen ja hampurilaisravintola Bites Burgers. Pienemmät lapset viihtyvät ruokailun jälkeen alueen yhteyteen rakennetussa leikkipuistossa ja teini-ikäiset pääsevät tasapainoilemaan Leblonista vuokrattavilla SUP-laudoilla. Kesäpäivän viettoa tahdittaa hyvä musiikki ja rento ilmapiiri. Leblon Merihaan aukioloajat löydät tästä.

Leblon Merihaka

Skiffer Liuskaluoto sijaitsee Kaivopuiston edustalla. Yhteysalus Liuskaluodolle lähtee Merisataman rannasta, puolesta väliä Cafe Caruselia ja Kompassia. Edestakainen lauttamaksu on aikuiselta 6 euroa, alle 16-vuotiailta matka on ilmainen. Skifferin tunnettuja liuskapizzoja, salaatteja ja jälkiruokia on tarjolla säävarauksella kevään korvilta syyskuulle. Vaikka ravintola ei ota vastaan pöytävarauksia, on tunnelmallisella terassilla hyvin tilaa herkutteluun. Skiffer Liuskaluotoon ovat tervetulleita myös perheen karvaiset kaverit – koirat! Skifferin aukioloajat löydät täältä.

Ulkona syöminen on lomailun kohokohtia. Sateen yllättäessä ei hätä ole kuitenkaan tämän näköinen. Sturenkadulla sijaitsevassa Vallilan Stoorissa herkuttelet kasvislounaalla, korvapuustikahveilla tai lauantaisin katetulla aamupalabrunssilla. Kahvila painottaa valikoimassaan luomua ja lähiruokaa. Vallilan Stoorista löydät myös stadin siisteimmän itsepalvelukirpputorin ja lapsille suunnatun leikkinurkkauksen. Pop-up-kaupasta teet trendikkäimmät tuliaislöydöt. Vallilan stoori palvelee ma-pe klo 10-18 ja la 10-15.

Näe & Koe

Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna hurmaa lapsiperheet vuosi toisensa jälkeen. 15 minuutin lauttamatka Kauppatorilta on jo itsessään monelle ikimuistoinen elämys. HSL:n lautta vie rattaiden kanssa matkustavat ilmaiseksi merelliseen linnoitukseen. Muut voivat nauttia alueella vierailusta lauttamatkan pääsylipun hinnalla. Suomenlinnasta löydät kuusi mielenkiintoista museota tai vaihtoehtoisesti voit tutustua linnoitukseen historian havinaa uhkuvilla kävelyreiteillä. Suomenlinnasta löytyy myös uimaranta sekä ravintoloita ja kahviloita. Cafe Silossa nautit päivän makeimmat kakkukahvit.

Suomenlinna

Houkutteleeko piknik upeassa puistoympäristössä meren läheisyydessä? Tullisaaren kartanopuisto on vielä monelle helsinkiläisellekin tuntematon puistoalue Laajasalossa, Kaakkois-Helsingissä. Kartanopuisto on kulttuurihistoriallisesti, puutarhataiteellisesti ja maisemalllisesti arvostettu, suojeltava puistoalue. Upea, luonnonkaunis puisto koostuu itäisestä kartanopuistosta kauniine rakennuksineen ja läntisestä kansanpuistosta, josta löytyy lasten leikkipaikka, uimaranta sekä laaja nurmialue peleihin ja leikkeihin. Kansanpuiston puolella voit myös kävellä kauniita rantaraitteja pitkin ja retkeillä metsässä. Kansanpuistosta kuljet kätevästi Pyysaareen, joka on Helsingin työväenpurjehtijoiden kotisatama. Pyysaaren kesäravintolassa lounastat, syöt illallista tai nautit koko perheen voimin jätskit.

Ei kesää ilman uimista, vai mitä? Helsingin Kauppatorin yhteydessä sijaitseva merikylpylä Allas Sea Pool tarjoaa raikkaita uintielämyksiä kaupungin sykkeessä vuoden jokaisena päivänä. Kesäaikaan lapset polskivat lasten omassa altaassa. Uimataitoiset virkistäytyvät merivesialtaassa ja lämmittelevät isossa altaassa. Kertalippu Allas Sea Pooliin kustantaa aikuiselta 14 euroa ja yli 3-vuotiailta 7 euroa. Alle 2–vuotiaat pulikoivat ilmaiseksi. Saunomisen jälkeen maistuu koko perheelle Allas Cafén kermainen lohikeitto. Katso Allas Sea Poolin aukioloajat täältä.

Allas Sea Pool

Inspiroidutteko perhelomalla museoista? Kaikille avoimessa ja ilmaisessa Helsingin kaupunginmuseossa Aleksanterinkadulla lapset tutustuvat Helsingin historiaan leikin ja puuhailun kautta. Lapsille suunnatulla museoalueella Lasten kaupungissa voi hypätä hevoskärryihin, ohjata laivaa keskiajan tunnelmissa tai tutustua Mummolassa 1970-luvun esineisiin. Lasten kaupungissa lapset voivat myös ihastella vitriineistä eri aikakausien suosikkileluja, leikkiä käsinukeilla ja roolivaatteilla tai sisustaa nukkekotia mieleisekseen. Täällä ei päde sääntö “katsoa saa mutta ei koskea”, vaan lapset saavat koskea kaikkeen esilläolevaan ja leikkiä vanhemman vastuulla vapain mielin! Helsingin kaupunginmuseo on avoinna ma-pe 9-19 ja la-su 11-17.

Elämysrikkaita lomapäiviä Mutsit!

Teksti: Anna Korhonen, kuvat: Visit Finland / Jussi Hellsten, Helsingin Kaupunki / Julius Konttinen, Leblon Merihaka, Helsinki Marketing / Comma Image ja Lauri Rotko