Artikkelin kuva
matkailu

Perheloma Uudenkaupungin Ihala campingissa: “Olo on kuin satukirjassa”

Lomailimme perheeni kanssa Ihala campingin leirintäalueella Uudessakaupungissa keskellä helteistä heinäkuuta. Paikka oli jäänyt mieleemme parin vuoden takaiselta kesäreissultamme.

Tällä kertaa varasimme mökin viideksi päiväksi. Retkikuntaamme kuuluivat lisäkseni avopuolisoni, neljävuotias lapsemme ja labradorinnoutajamme.

Merellinen ja luonnonkaunis ympäristö houkutteli meidät palaamaan Ihala campingiin. Keskellä mustikkavarpujen täyttämää maastoa, mäntyjen katveessa sijaitsevat yksinkertaiset mökit.

Aamulla hiekkatietä kävellessäni huomaan katon reunuksilla kimaltelevat hämähäkin seitit. Ajantaju katoaa ja olo on ajoittain kuin satukirjassa. Rakastan jopa sudenkorentoja, jotka pyrähtelevät sankoin joukoin keskellä kesäparatiisia.

Ihala campingin yleiset tilat ihastuttivat siisteydellään

Ihalan leirintäalueen mökit sopivat ihmisille, jotka nauttivat simppelistä mökkielämästä. Omat astiat on otettava mukaan ja ne tiskataan käsin huoltorakennuksessa. Mökkeihin ei tule juoksevaa vettä, mutta alueella on vesipisteitä.

Pari vuotta sitten yövyimme Siika-mökissä. Tänä kesänä saimme mökiksemme Kampelan.

Kiireisen arjen paineet katoavat mielestä täydellisesti, kun kannan vettä suuressa astiassa mökkiin saadaksemme aamukahvia. Pian keitin jo porisee, ja katamme terassille aamupalan.

Olen vieraillut useammilla leirintäalueilla (myös viiden tähden), ja Ihala campingissa yleiset tilat ovat olleet siisteimmät. Toivottavasti tämä jatkuu senkin jälkeen, kun leirintäalueesta erinomaista huolta pitävä Miia siirtyy uusiin haasteisiin myöhemmin tänä vuonna.

Ihala campingin leirintäalueella on myös viihtyisä leikkipaikka.

Hetkittäin (kaupunkilaisen mielestä) askeettinen mökkielämä näyttää toisen puolensa. Unohdamme kalareissulla kellon niin totaalisesti, että olemme mökille palatessa nälästä kiukkuisia. Ennen ateriointia täytyy mennä tiskaamaan ja keittää perunat hitaasti kuumenevalla keittolevyllä. Onneksi toisella kädellä suuhun heitetyt välipalat ovat pelastus!

Etenkin viimeisenä yönä toivon myös, että ikkunassa olisi hyttysverkko. Korvan juuressa inisevä hyttynen ei ole se mieluisin nukkumatti.

Meillä oli mukana pitsauuni, ja itse kalastetut ahvenet pääsivät pitsan päälle leivitettyinä.

Lapsi valmistelee keppihevosrataa.

Saimme lainata keppihevosia ja niiden kanssa kirmailu oli hauskaa myös äidistä.

Hyvät puolet lapsiperheen näkökulmasta

Parasta Ihala campingissa on rento oleskelu kauniin luonnon keskellä. On mukavaa myös jutella muiden lomailijoiden kanssa. Tässä lisää mieleeni tulevia plussia Ihalan leirintäalueesta lapsiperheen lomakohteena.

Uiminen. Alueella on pieni uimaranta, josta on mukavaa pulahtaa veteen.

Aktiviteetteja. Vuokrattavana on ainakin veneitä, sup-lautoja ja polkupyöriä. Perheemme vuokrasi puusaunan tunniksi ja pelailimme pihapelejä.

Kalastaminen. Vesi oli aika leväistä, mutta saimme laiturilta ongittua kalan jos toisenkin.

Ulkona syöminen. Ruoka maistuu niin paljon paremmalta mökin terassilla tai grillitulen äärellä nautittuna kuin sisällä.

Kioski. Kuumana kesäpäivänä vilvoittavat jädet maistuivat kaikille.

Leikkipaikka. Erityisesti pihan ”karuselli” ja leikkimökki olivat lapseni mieleen.

Visiitti Uudessakaupungissa. Leirintäalueelta ajaa kätevästi Uudenkaupungin keskustaan, jonka puutalot, rantakahvilan munkit ja vanha kirkko saivat onnellisuuskäyräni nousemaan entisestään.

Ihala camping on nappivalinta myös budjettimatkailijalle. Viiden päivän loma keskellä sesonkia kahdelta aikuiselta, yhdeltä lapselta ja koiraltamme maksoi noin 400 euroa.

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, kuvat: Shutterstock