Artikkelin kuva
matkailu

Saunalautta Haikara – viiden tähden majoituselämys pienen lapsen vanhemmalle

Yhteistyössä Saunalautta Haikara.


On lauantaiaamu, odotettu sellainen. Kuluneeseen viikkoon on sisältynyt sairastelun vuoksi vino pino nenäliinoja, pupu-kuumemittarin kohonneita lukemia, sekä laseittain smoothieta, ainoina alas menevinä annoksina. Risaisen työviikon ja valvottujen öiden jälkeen yli kuukausi sitten varattu loma tuntuu parhaalta mahdolliselta tavalta keskittyä hetkeksi itseensä ja komeampaan puolisoon. Tervehtyneet lapset takapenkillä, käännämme ratin kohti Kirkkonummen Långvikia, jossa lomakohteemme Saunalautta Haikara meitä odottaa.

Jätettyämme lapset yökyläilemään mummolaan, nautimme kaikin aistein eteemme avautuvasta talvimaisemasta. Paksuun lumivaippaan peittyneet puut, kovan pakkasen kovettama hanki ja auringonläikät siellä täällä rauhoittavat mielen saman tien tunnelmaan, josta haluaa nauttivan loputtomiin. Saavumme kuitenkin pian perille lomakohteeseemme, joka tulee tarjoamaan meille moninkertaisia elämyksiä.


Astelemme aurattua pihapolkua merenlahden rantaan, jossa Saunalautta Haikara pitää majaansa. Saunalautan terassilla kuulemme avannon kevyen pulputuksen muuten niin syvässä hiljaisuudessa. Käymme sisään lauttaan, josta löydämme modernin ja tilavan olohuone-keittiö yhdistelmän liedellä ja jääkapilla varustetuna, sekä kompaktin vessan ja tunnelmallisen saunatilan. Sovimme mieheni kanssa, että tänään saunassa heitellään löylyä pitkään ja hartaasti.


Kääriydyttyämme viltteihin ja villasukkiin, nautimme edessä avautuvasta maisemasta. Isot ikkunat aukeavat kahdessa suunnassa merelle, jonka auringonlasku on juuri värjännyt pehmeän oranssiksi. Olo on jo nyt seesteinen ja kaikesta viikon tohinasta palautunut.


Illan aikana rentoudumme toistemme seurassa saunoen ja avannossa pulahtaen, ja piipahdamme 4 kilometrin päässä sijaitsevan Hotellin Långvikin á la carte dinnerillä. Saunalautan jääkaappiin olemme myös tuoneet omia eväitä illan pikkutunteja ja aamiaista ajatellen. Levollisten yöunien jälkeen kahvin ja croissantin yhdistelmä tuntuu lyömättömältä samalla aurinkoista talvipäivää ihaillen.


Saunalautta Haikarassa vietetty yhden yön miniloma rentoutti pienten lasten vanhemmat jo ensihetkistä lähtien. Keskellä kauneinta suomalaista luontoa kelluva lautta kätkee sisäänsä todellisen kaupunkilaisen lomaparatiisin. Saunalautta Haikaran autenttisuus, modernein yksityiskohdin tekee lomailusta helppoa. Oma sauna avannolla mahdollistaa elämyksen, jota ei hotellimajoitus tarjoa. Saunalautta Haikarasta iso suositus etenkin muille äideille & isille.

Huolehtiessamme perheen pienimmistä niin isolla sydämellä, ansaitsemme myös itse viiden tähden lomailua. Varaa elämysrikas miniloma itsellesi ja puolisollesi tästä.


Teksti ja kuvat: Anna Korhonen