Artikkelin kuva
matkailu

Mutsimedian matkavinkit: Singaporen parhaat vesipuistot

Jatkuva kuumuus on tuttua jokaiselle Singaporen matkaajalle. Onneksi kaupungista löytyy lukuisia vesipuistoja, jotka tarjoavat vilvoittavia leikkipaikkoja lapsille ja miksei aikuisillekin. Mutsimedia kokosi listan Singaporen parhaista vesipuistoista – ja mikä viileintä, kaikkiin näistä on ilmainen sisäänpääsy!

Palawan Pirate Ship, Sentosa

Sentosan saari on Singaporen huvittelukeskus. Saarelta löytyy rantojen lisäksi mm. Universal Studios, Madame Tussauds sekä S.E.A. Aquarium. Mutsimedian suosikki on kuitenkin Palawan Beachillä sijaitseva Palawan Pirate Ship.

Nimensä mukaisesti tämän vesipuiston keskipisteenä on suuri merirosvolaiva, jossa on erikokoisia liukumäkiä ja vesisuihkuja. Laivaa ympäröi pienemmillekin sopiva kahluualue sekä erilaiset vesielementit kuten valtava saavi, joka ryöpsäyttää muutaman minuutin välein vettä alla odottavien leikkijöiden niskaan.

Palawan Pirate Ship sopii parhaiten 3-10-vuotiaille ja se on auki päivittäin klo 10-18.

Children’s Garden, Gardens by the Bay


Upea Gardens by the Bay tarjoaa koko perheelle nähtävää ja tekemistä koko päiväksi. Kuumuuden käydessä kestämättömäksi kannattaa suunnata virkistäytymään Children’s Gardeniin, josta löytyy vehreiden leikkialueiden ja seikkailureittien lisäksi villisti pyörivien vesisuihkujen ympärille rakentuva vesileikkialue. Suosittelemme ottamaan uikkarit mukaan myös vanhemmille, sillä näitä suihkuja et pysty väistelemään kastumatta! Puistossa on myös erillinen taaperoalue.

Children’s Garden on auki arkisin klo 10-19 ja viikonloppuisin klo 9-21.

Splash-N-Surf, Kallang Wave Mall


Kallang Wave -ostoskeskus sijaitsee kaupungin itäpuolella National Stadiumin yhteydessä. Ostoskeskuksen katolla, hieman piilossa, on Splash-N-Surf -vesipuisto, josta on upeat näkymät aina Marina Bayhin asti.

Alue ei ole kovin suuri, mutta sieltä löytyy kaikki tarvittava monipuolisiin vesileikkeihin – mm. lasten allas, liukumäkiä ja vesisuihkuja. Rauhaa rakastaville suosittelemme vierailua arkisin, jolloin puistossa on yleensä todella hiljaista.

Splash-N-Surf on auki päivittäin klo 8-22.

Teksti: Jenni Siikaniva, kuvat: Juuso Siikaniva