Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

10 + 1 pettämätöntä tyylivinkkiä

Se on ihan kulman takana – kuukausi jolloin viimeinenkin rusketus häviää kasvoilta muuttuen tummiksi silmänalusiksi, ja luonnonvalo vaihtuu epäimartelevaan, kelmeään keinovaloon. Marraskuu, tuo toukokuun vastakohta.

Älä kuitenkaan anna vähenevän valon ja laskevan lämpötilan lannistaa, vaan ota käyttöön vinkit joiden avulla olemus pysyy skarppina räntäsateessakin. Näitä vinkkejä voi hyödyntää jokainen, tyylistä riippumatta!

10 + 1 parasta tyylivinkkiä

  1. Jos mietit kahden koon välillä, osta se isompi. Erityisesti kevyet neuleet ja paitapuserot näyttävät paljon paremmilta löysänä, helma osittain tai kokonaan housun- tai hameenvyötärön alle aseteltuna.

  2. Ylläolevaan sääntöön tekevät farkut poikkeuksen. Farkuissa napakka istuvuus on A ja O! Farkkujen kohdalla valitse se pienempi koko, kunhan saat napin kiinni niin että pystyt myös hengittämään. Korkea vyötärö on imartelevin, lantiomallit kuuluvat museoon viivakulmakarvojen pariksi. Paras materiaaliyhdistelmä pehmeille, mutta hanskan lailla istuville farkuille on 95 % puuvillaa ja 5 % lycraa.

  3. Punainen huulipuna upgreidaa asun kuin asun. Valitse pitkäkestoinen puna, joka pysyy tarkasti paikoillaan. Tsekkaa esim MACin matte-sarja ja sieltä klassikkopuna Ruby Woo.

  4. Kokomusta ei ole tylsä, vaan varma valinta. Eri materiaaleja yhdistelemällä kokomustakin näyttää mielenkiintoiselta. Wow-efekti on taattu lisäämällä kokomustan asun kaveriksi näyttävät statement-korvakorut.

  5. Kiinnitä huomiota materiaaliin! Luonnonmateriaalit kuten silkki, puuvilla ja villa ovat aina varmoja valintoja, mutta näitäkin löytyy eri laatuisina. Rypistä vaatetta kaupassa ja katso, kuinka ryppyiseksi se jää. Pellavaa ryppyisyys pukee, mutta kaikissa muissa materiaaleissa se on epätoivottu ominaisuus. Mikäli tiedät jo etukäteen ettet aio viedä vaatetta kuivapesuun eikä se kestä vesipesua, älä tuhlaa siihen rahaa.

  6. Valitse vaatekaapistasi kymmenen pettämätöntä suosikkituotetta ja mieti uusien hankintojen kohdalla, sopiiko se näiden kymmenen tyyliin tai pariksi. Näin vältät hutiostokset jotka kuitenkin jäävät kaapin perukoille käyttämättöminä. Vaikka kukkakuosi olisi muotiraamattujen mukaan kuinka trendikästä, et tule sitä käyttämään jos se ei ole yhtään sinua.

  7. Tiedossa tärkeä tapaaminen jossa haluat tehdä parhaan mahdollisen vaikutuksen? Muista katsoa peilistä myös miltä selkäpuolella näyttää. Kaikki kulmat merkitsevät, ei vain etupuoli.

  8. Loistava tapa upgreidata vaikkapa takki tai jakku ketjuliikelookista designerluomukseksi on vaihtaa napit ja muut yksityiskohdat laadukkaisiin versioihin. Voit tehdä sen helposti itse, tai pyytää vaikka ompelijaa avuksi.

  9. Tee itsellesi ja ympäristölle palvelus, äläkä osta mitään vain siksi että se on halpa. Osta vain tarpeeseen tai rakkaudesta kyseistä vaatekappaletta kohtaan.

  10. Käytä budjettisi asusteisiin. Laadukas laukku, upeat kengät, näyttävä koru… Katse kiinnittyy näihin ja laatuasusteet myös säilyttävät arvonsa sekä kestävät käyttöä. Varsinaisista vaatteista eniten kannattaa panostaa takkiin, sillä se on – etenkin Suomen oloissa – se vaatekappale jonka useimmat sinulla näkevät.


Ja muistathan että…

Ihan kaikki vartalotyypit näyttävät hyviltä oikeanlaisissa vaatteissa! Tyylikkyyden pohjatyö ja perusta on oppia tuntemaan oma vartalotyyppi. Selvitä, millainen siluetti sopii juuri sinulle parhaiten, kysy objektiivista apua vaikkapa tavaratalojen muotineuvojilta. Skippaa trendit ja pukeudu omaa vartaloasi imarteleviin vaatteisiin. Tunne siitä että vaatteet todellakin istuvat on taattu itsevarmuusbuusti! Ja itsevarmuus on se mikä tekee todellisen tyyliniekan.

Teksti: Suvi Honkanen