Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Jouluinen DIY-vartalokuorintavoide

Valmista itse herkullisen jouluinen DIY-vartalokuorintavoide itselle tai lahjaksi! Tämä vartalolle soveltuva kuorintavoide valmistuu kädenkäänteessä tutuista raaka-aineista, joista suurin osa todennäköisesti löytyy jo valmiiksi kaapistasi. Kuorintavoide on valmiiksi täysin vegaaninen ja halutessasi teet siitä helposti myös kotitekoisen luomukuorintavoiteen!

Näitä tarvitset DIY-vartalokuorintaan

3 dl sokeria
1 appelsiinin kuori
0,5 dl appelsiinin mehua
1 dl sulaa kookosöljyä
1 rkl jauhettua kanelia
kannellinen lasipurkki, esimerkiksi tyhjä lasten sosepurkki. Alla olevalla ohjeella valmistat kuorintavoidetta kahden pienen sosepurkin verran.

Vartalokuorintavoiteen valmistus

  1. Jos kookosöljy ei ole juoksevaa, sulata sitä. Älä kuitenkaan kuumenna, etteivät sokerikiteet sula. Voit lämmittää öljyä varovasti mikrossa ja antaa jäähtyä hetken huoneenlämmössä.

  2. Pese appelsiini huolellisesti. Raasta kuori pieniteräisellä raastimella ja lisää öljyn joukkoon. Purista lopuksi puolikkaasta appelsiinista myös mehut, noin puoli desiä, ja sekoita öljyyn.

  3. Sekoita sokeri ja kaneli ensin keskenään ja sen jälkeen öljyn sekä appelsiinin kanssa. Voit käyttää mitä tahansa pienikiteistä sokeria. Fariini- tai kookossokerilla saat tähän DIY-vartalokuorintavoiteeseen tummemman sävyn.

  4. Lusikoi kuorintavoide lasipurkkiin ja sulje kansi tiiviisti. Koristele lasipurkki mielesi mukaan, jos annat vartalokuorinnan lahjaksi. Säilytä jääkaapissa!

Helli vartalon ihoa pari kertaa kuukaudessa hieromalla pieni määrä kuorintavoidetta kostealle iholle laajoin pyörivin liikkein. Huuhtele kuorintavoide pois pelkällä vedellä, jolloin ihosi jää silkkisen pehmeäksi kookosöljyn ansiosta!

Teksti ja kuva: Titta Laurinen