Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Kattaus ekologista muotia äidille & lapselle

Suomalainen ekomuoti nostaa päätään. Ei ainoastaan täällä Pohjolassa vaan ympäri maailmaa, eikä ihmekään. Suomesta löytyy kasvava joukko laadukkaita, tyylikkäitä ja vastuullista muodin tuotantoa edistäviä brändejä moneen makuun. Yksinkertaista tai leikkisää, sinun ja lastesi tyylin mukaan.

Löydä uudet lempparisi Mutsimedian koostamista ekologisista vaatemerkeistä!

Vastuullista tyyliä äidille

Nokonen

Vaatteita nokkosesta? Kyllä kiitos! Nokosen takaa löytyy pitkän linjan vaatetussuunnittelija Aino Kovalainen. Nokosen vaatteet ja tekstiilit ovat Helsingissä valmistuvia uniikkeja kappaleita, joiden kuosit ovat käsinmaalattuja. Nokonen käyttää vaatteiden materiaalina nokkosta, hamppua ja raakasilkkiä. Kankaat tulevat Italiasta ja niillä on GOTS-, Öko-Tex-, EU-ympäristömerkki ja ICEA-sertifikaatit. Myrkytön ja läpinäkyvä tuotanto on siis taattu.

Mutsimedia iski silmänsä Nokosen Ohdake-toppiin ja yhdistäisi sen korkeavyötäröisiin farkkuihin ja valkoisiin tennareihin näin kesällä. Nokosta voit ostaa Ivalo- ja Weecos-verkkokaupoista.

OHOY Swim

Etsitkö ekologista ja moneen käyttöön taipuvaa uimapukua kesäpäiviin? OHOY Swim valmistaa yksinkertaisen tyylikkäitä uima-asuja meristä kerätystä muovista ja kalaverkoista. Kyllä, luit oikein!

OHOY Swim on kahden nuoren naisen Hennan & Annan perustama vastuullisuutta ja skandinaavista yksinkertaisuutta painottava uimapukumerkki, jonka valikoimasta löydät laadukkaat monenlaisiin olosuhteisiin sopivat simmarit. OHOYn uikkarit valmistetaan Italiassa ja tuontantotiimi työskentelee jatkuvasti korkeimman laadun sekä reilujen työskentelyolosuhteiden puolesta.

OHOY Swimin naisellisia uima-asuja löydät OHOYn omasta verkkokaupasta, sekä pian myös World of TRE -liikkeestä.

Uhana Design

Uhana Design on vuonna 2012 perustettu manselainen designyritys. Uhana Designia luotsaavat upeat Mira Vanttaja ja Hanna Virkamäki. Uhana Designin vaatteet ja asusteet (sekä nyt myös sisustustuotteet!) tunnetaan hauskasta ja persoonallisesta visuaalisesta ilmeestä. Luonnosta ja urbaanista kulttuurista inspiroituva Uhana Design painottaa designissaan hyvää laatua, leikkausta ja istuvuutta. Uhana Designin tuotteet valmistetaan Suomessa, Virossa ja Portugalissa. Läpinäkyvä toiminta takaa tuotantoketjun seuraamisen alusta loppuun.

Bongaa Uhana Designin tuotteita verkkokaupasta, Nudgesta tai Design Delistä Porvoosta.

Costo

Iki-ihana Costo on kolmen suomalaisen designerin vuonna 2006 perustama merkki, joka tunnetaan jo klassikoiksi muodostuneista päähineistään. Coston tuotteissa painottuvat laatu, tyylikkyys ja ekologisuus. Ajattomat tuotteet valmistetaan kierrätysmateriaaleista, mikä takaa ympäristön minimaalisen kuormituksen. Materiaalit hankitaan pieniltä tarkoin valituilta eurooppalaisilta yrityksiltä. Coston tuotteissa käytetään muun muassa GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa sekä lankoja, joilla on ISO-standardi ja Öko-Tex-sertifikaatti. Tuotteet valmistuvat Suomessa ja Virossa – jes!

Coston tuotteita voit ihastella Coston verkkokaupassa, Stockmannilla ja World of TRE -liikkeessä.

Coston Kombai Steelcut Yellow -lippis ja Klaus Haapaniemen Giants Adelee -mekko

Herkullista ekomuotia lapselle

Klaus Haapaniemi & Co

Klaus Haapaniemi on lontoolaistunut kuvittaja ja suunnittelija. Klaus Haapaniemi & Co. inspiroituu ja suunnittelee tuotteita suomalaisen kansanperinteen, luonnon ja koristetaiteen vaikutuksesta. Kodin tuotteiden ja asusteiden ohella Klaus Haapaniemi & Co. on laajentanut lasten vaatteisiin yhteistyössä suunnittelija ja farkkuspesialisti Tiina Salmelan kanssa.

Klaus Haapaniemi Giants on oodi mielikuvitukselle ja rohkeille metsän asukkaille. Pääosin luomulaatuisesta puuvillasta ja denimistä valmistetussa mallistossa seikkailevat metsäneläimet pöllöstä kettuun. Leikkisästä ja rikkaasta kuvituksesta tulee myös aikuinen hyvälle tuulelle! Klaus Haapaniemi Giants -lastenvaatemallistoa voit shoppailla ainakin World of TRE -putiikissa.

Aarrekid

Uudistettu Aarrekid haluaa tarjota asiakkailleen laadukkaita, kulutusta ja aikaa kestäviä vaatekaapin aarteita. Aarrekid tunnetaan rohkeista printeistä ja mielenkiintoisiin materiaaleihin yritys sanoo panostavansa jatkossa yhä enemmän.

Aarrekid korostaa tuotannossaan eettisyyttä ja ekologisuutta ja vaatteen tekotapa nähdäänkin muotia tärkeämpänä. Aarrekidin oma tehdas Portugalissa takaa vastuullisen tuotannon ja Öko-Tex- ja GOTS-sertifioidut kankaat ja langat ympäristöystävällisyyden. Mahdollisuuksien mukaan Aarrekid pyrkii myös hyödyntämään kierrätysmateriaaleja sekä hyödyntämään omassa tuotannossa kertynyttä ylijäämämateriaalia.

Mutsimedialla kiinnostuimme Aarrekidin something golden -mallistosta, joka on suunniteltu lapsille ja mutseille. Aarrekidia myydään Suomen lisäksi Euroopassa, Aasiassa, Kanadassa ja Australiassa. Etsi omat Aarteesi Punavuoren peikosta, Bebesistä tai esimerkiksi Hippu Kids & lifestyle -verkkoshopista.

Aarrekidin something golden -mallistoa

Papu

Leikkisiä kuoseja, käyttöä kestäviä materiaaleja sekä vastuullisuutta. Sitä kaikkea on vuonna 2012 perustettu Papu Design Oy, jonka takana häärii kahden lapsen äiti ja vaatesuunnittelija Anna Kurkela. Papun mallistoon kuuluu tätä nykyä lastenvaatteiden lisäksi aikuisten vaatteita, sekä satunnaisesti myös sisustustuotteita.

Papun tyylille on uskollista veikeys, ennakkoluulottomuus ja rohkea värien ja kuvioiden käyttö. Papun mallistossa yhdistyvät Annan ajaton design ja Hanna-Riikka Heikkilän kuvitus. Papun tuotteet valmistetaan luomupuuvillasta ja kierrätyskuiduista valmistetuista materiaaleista. Papun tuotteet tuotetaan Euroopassa ja ekologisuutta kehitetään yrityksen toiminnassa jatkuvasti.

Oletko jo tsekannut Papun uuden Sausages-malliston? Papun tuotteita jälleenmyydään laajasti koko Suomessa. Esim. Nudge, Punavuoren peikko ja Stockmannit.

Kaiko

Kaiko on vuonna 2016 perustettu yritys eettisesti valmistettujen lastenvaatteiden puolesta. Mirjam Sokan perustamassa Kaikossa yhdistyy intohimo kauniisiin ja laadukkaisiin vaatteisiin ja hyväntekeväisyyteen. Kaikon missio Fashion with a mission kulminoi yrityksen ideologian. Kaiko lahjoittaa 7 % myytyjen vaatteiden tuotosta lasten ja naisten kouluttamiseen kehitysmaissa.

Kaikon mallistot suunnitellaan Suomessa ja kankaat, sekä niistä ommellut tuotteet valmistetaan Portugalissa suomalaisomisteisessa tehtaassa. Kaikon muotokielessä toistuu herkkyys, selkeys ja esteettisyys leikkisällä twistillä. Brush-leggingsien rouheasta ilmeestä ilahtuvat niin lapsi kuin äitinsäkin.

Kaikon kauniita vaatteita löydät Weecos-verkkokaupasta, Hippu Kidsiltä ja Ecolife Helsingistä.

Kaikon kesän uutuuksia

Teksti: Anna Korhonen, kuvat: Anna Korhonen, Aarrekid ja Kaiko, kuvan muokkaus: Roosa Palokangas Photography, Coston Kombai Steelcut Yellow -lippis ja Klaus Haapaniemen Giants Adelee -mekko kuvauslainassa World of TRE -liikkeestä.