Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Mutsi testaa: hyvältä tuoksuvat Moses-hittisandaalit

Testatut sandaalit on saatu ilmaiseksi World of TRE -liikkeestä.


Lukeudun niihin ihmisiin, jotka käyttävät kotona sisäkenkiä ja -tossuja pelkkien sukkien sijaan. Kun lattialla on harva se päivä lasten lautaselta tippuneita leivänmuruja, muroja ja kaakaojauhetta, pysyvät omat jalat siistinä kenkien sisällä. Tossut sujautan jalkaani heti kotiin päästyäni, sillä ilman niitä jalat tuntuvat omituisen orvoilta.

Jo pitkän tovin käytössäni ovat olleet Shepherdin lampaankarvatossut, jotka ovat pehmeytensä ansiosta sulaa rakkautta etenkin viileimpinä aamuina ja iltoina. Kuluneen intiaanikesän aikana jalat ovat kuitenkin kaivanneet viileämpää vaihtoehtoa suojakseen. Paljon hehkutetut Freedom Moses -sandaalit saapuivatkin testiin juuri sopivasti keskelle helteistä elokuun alkua.

Moses – Ekologista kenkämuotia karkkiväreissä

Freedom Moses on pariisilaislähtöisen muotisuunnittelija Sarah Gurtin perustama hitiksi noussut sandaalimerkki. Moses-sandaalit valmistetaan uudenlaisesta, ekologisesta muovista. Sandaaleissa käytettävä PCU-muovi on ympäristöystävällisempi muovivaihtoehto, sillä se sisältää vähemmän myrkkyjä ja on myös täysin kierrätettävää. Moses-sandaalien tuotanto on REACH–valvonnan mukaista eikä tuotteiden valmistuksessa ole käytetty myöskään eläinkokeita.

Moses erottuu muista sandaalimerkeistä ympäristöystävällisen materiaalin lisäksi kekseliäällä designilla, vesipestävyydellä ja käyttömukavuudellaan. Kirsikkana kakun päällä Moses-sandaalit myös tuoksuvat hyvältä, nimittäin maidolta ja hunajalta. Sandaaleja on myynnissä useissa värivaihtoehdoissa niin aikuisten kuin lasten koossa.

Moses – hömppää vai todellista arjen luksusta?

Kun helsinkiläinen designliike World of TRE lähetti minulle testattavaksi suurta mainetta niittäneet Moses-sandaalit aikuisten ja lasten koossa, otin ne suurella mielenkiinnolla vastaan. Itselleni suunnatut sandaalit sävyssä Bubble Gum aiheuttivat jo paketista avattuaan ilonkiljahduksen. Heleän pinkit sandaalit pääsisivät heti käyttöön koti- ja työkenkinä. Tyttärelleni sandaalit saapuivat sävyssä Glitter Black. Ilo oli suuri myös pienellä, sillä olihan hänellä nyt ihkaoikeat kimaltavat prinsessakengät.

Käytettyäni Moses-sandaaleita kahden viikon ajan, voin todella sanoa olevani niille myydyt. Fyysisessä ja kaikin puolin liikkuvassa työssä sandaalit ovat päässeet tositoimiin jo ensimetreiltä lähtien. Koska vaadin työkengiltä helppokäyttöisyyttä, istuvuutta ja mielekästä designia, on ollut kiva huomata, että Moses vastaa kaikkiin näihin vaatimuksiin. Sen lisäksi, että sandaalit on nopea sujauttaa jalkaan, ne myös pitävät jalat raikkaina ja jaksavina koko työpäivän sekä jättävät vielä kaiken lisäksi jälkeensä kevyen, makean tuoksun. Raikkaan pinkki väri on kerännyt kehuja myös mieheltä (!).

Tyttärelläni sandaalit ovat olleet kovassa käytössä sisätiloissa ja ulkoleikeissä. Nyörittömät sandaalit on ollut helppo vetää jalkaan ilman aikuisen apua ja varpaat ovat pysyneet viileinä lämpötilan kivutessa korkeuksiin. Vaikka sandaalit ovat saaneet päälleen myös kesäsadetta, ei hätä ole ollut tämän näköinen. Vedenkestävissä sandaaleissa sadetanssi on sallittua.

Tiiviin testijakson jälkeen julistan Moses-sandaalit hiteiksi syystä. Niissä kelpaa tepastella niin kotona, työssä, kuin vapaa-ajan riennoissa. Pitkä ja kuuma kesä mahdollistaa niiden ulkokäytön vielä tovin. Kirpeiden syysaamujen saapuessa otan ne taas sisäkäyttöön arjen iloksi. Sandaalit saavat piristää jokaista työpäivää värillään ja tuoksullaan läpi vuoden aina ensi kesään saakka. Silloin puen ne taas mekon kaveriksi puistopiknikille. Moses on tullut jäädäkseen!


Teksti ja kuvat : Anna Korhonen