Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Mutsi testaa: Icebug-nastalenkkarit

Artikkeli on tehty yhteistyössä Icebugin kanssa.

Icebug suunnittelee kenkiään pohjoisen olosuhteisiin ajatuksella ”luonnolle emme voi mitään – siksi Icebug”. Laadukkaat ja toimivat talvikengät, ovat juuri se simppeli ratkaisu huolettomaan ja mukavaan talviulkoiluun. Icebug valmistaa kenkiä niin vapaa-ajalle kuin vaativalle juoksuharrastajallekkin.

Mutsimedia testasi Icebugin nastalenkkarit

Icebug DTS3 W BUGrip GTX on vegaaninen, vedenpitävä ja hyvin vaimentava naisille suunniteltu nastalenkkari. Sen kolme erityisominaisuutta tekevät juuri tästä mallista ainutlaatuisen ja kaikkien aikojen parhaan pidon tarjoavan talvilenkkarin!

  • GORE-TEX Extended Comfort on ominaisuus, jonka ansiosta jalkasi pysyvät takuulla kuivina myös kaupunkilaisille tutussa talvisäässä, loskassa. Kenkien pintamateriaalina on kevyt polyesterinen verkkokangas, joka antaa kengän hengittää päästämällä kosteuden haihtumaan kenkien sisältä samalla kun pinta blokkaa kosteuden läpipääsyn ulkoapäin.

  • BUGrip-pohja tekee askelluksesta varmaa ja huoletonta, jolloin voit itse keskittyä nauttimaan ulkoilusta ilman liukastumisen pelkoa. Tämän tekee mahdolliseksi BUGrip-erikoiskumipohjien karkea kuviointi sekä 19 hiiliteräksistä älynastaa, jotka toimivat itsenäisesti antaen joka tilanteessa parhaimman mahdollisen pidon. Älynastat pureutuvat alustaan jäällä tai lumella ja painuvat puolestaan pohjakumin sisään esimerkiksi asfaltilla.

  • BOA-kiinnityksen ansiosta kengissä ei ole sidottavia nauhoja, mikä tekee kenkien jalkaan sujauttamisesta, kiristämisestä ja pois ottamisesta helppoa isolla h:lla! Voit säätää kengät itsellesi sopivalle napakkuudelle nopeasti pyörittämällä BOA-kiinnityksen mekanismia ja vapauttaa kiristyksen naksauttamalla mekanismin auki.

Miten nastalenkkarit toimivat käytännössä?

Nämä Icebugin erityisesti naisille kehittämät talvilenkkarit ovat olleet tämän talven pelastus ihan jokapäiväisessä ulkoilussa, ei missään nimessä pelkästään juoksulenkeillä. Helsingissä tyypillinen talvi on vuoron perään sulavia ja jäätyviä lumikasoja, jolloin pihat ja kadut muistuttavat pikemminkin luistinrataa.

Nastalenkkarit ovat hintansa arvoinen ostos kaikille, jotka haluavat tehdä ulkoilusta rentoa, mutta erityisesti lastaan kantoliinassa tai -repussa kantaville ja odottaville mutseille. Voi kun olisin itse tämän aikanaan tajunnut, kun jäi talvella vastasyntyneen kanssa liinailu niin vähälle liukastumisen pelossa.

Nimenomaan tämä minulla käytössä ollut DTS3 W BUGrip GTX -malli lupaa pitoa jopa peilijäällä ja eipä ole muuten turha lupaus. Tänä talvena todella olen voinut kävellä huoletta kirkkaalla peilijäällä eikä askel ole edes meinannut lipsua! Olen testannut myös muiden merkkien nastalenkkareita, mutta Icebugit antavat huomattavasti paremman pidon silloin, kun alla on oikeasti jäätä.

Kenkien muotoilu saa myös minulta kiitosta, sillä malli on hyvin jalkaan istuva ja silti siro, ei siis lainkaan kömpelön ulkoilukengän näköinen. Tästä mallista on valittavana joko musta tai pirtsakka violetti värivaihtoehto. Icebug ohjeistaa nettisivuillaan ostamaan kengästä yhden koon normaalikokoasi suuremman kengän, jota aluksi hieman epäilin, mutta koko osui tällä vinkillä juuri nappiin.

BOA-kiinnitys on myös ihan älyttömän hyvä keksintö, koska mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kesken ulkoilun aukeilevat nauhat. Nastalenkkarit houkuttelevat myös kerta toisensa jälkeen uteliaan taaperon eteiseen tutkimaan kyseistä kiinnitysmekanismia ja äiti saa juoda kahvin kuumana – kengät siis todella ylittivät odotukset!

Teksti ja kuvat: Titta Laurinen