Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Mutsi testaa: Mádaran City CC -voide

Mádara on latvialainen luonnonkosmetiikkamerkki, joka valmistaa tuotteensa sertifioiduilla luomutiloilla kasvaneista tehokkaista kasviraaka-aineista. Kaikissa tuotannon vaiheissa noudatetaan luonnonkosmetiikalle asetettuja kansainvälisiä sääntöjä, joten tuotannossa käytetyt aineet ja metodit ovat täysin ympäristöystävällisiä.

Mádara kantaa ECOCERT-merkintää, joka kieltää synteettisten tuoksujen ja säilöntäaineiden käytön. Muun muassa parabeenien, mineraaliöjyjen, propyleeni glycolin sekä muiden synteettisten aineiden käyttö on kielletty. Mádara uskoo, että luonto antaa meille kaiken tarvitsemamme ja hyödyntääkin tuotteissaan pohjoisessa kasvavien parantavien yrttien voimaa sekä kunnioittaa ainutlaatuista luontoamme tuotepakkausten valmistamisesta lähtien.

Sain Mádaralta testattavaksi uuden sukupolven City CC-voiteen. Voide lupaa suojata ihoa kaupungin ilmansaasteilta, vahvistaa ihon hyvää mikrobikantaa, kosteuttaa, hidastaa ennenaikaista ihon ikääntymistä sekä ehkäistä tulehduksia ja ihohuokosten tukkeumia. Lisäksi CC-voide suojaa auringolta sisältäen laajan UVA/UVB-suojan kertoimella 15, joka on useimmille oikein sopiva suojakerroin arkikäyttöön. Suojausteho tulee luonnollisesta sinkkioksidista, joka luo iholle fysikaalisen suojan. Voiteen sisältämä vadelmansiemenöljy, C- ja E-vitamiinit tehostavat myös aurinkosuojaa sekä elvyttävät ihoa saaden sen tuntumaan silkkisen pehmeältä. Hyaluronihappo syväkosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti, joten CC-voiteen voi halutessaan levittää suoraan puhtaille kasvoille ilman erillistä kosteusvoidetta.

Täytyy myöntää, että olin jokseenkin ennakkoluuloinen saadessani CC-voiteen hyppysiini. Raskauden ja imetyksen aikana ihoni on ollut koetuksella jatkuvan hormonimyllerryksen vuoksi ja näppyjä onkin ilmestynyt tasaiseen tahtiin ympäri kasvoja, mutta samalla iho on ollut ajoittain todella pintakuiva. Tästä syystä olenkin vannoutunut korkeapigmenttisen ja öljypohjaisen meikkivoiteen käyttäjä, jotta saisin ihoni virheet piiloon yhdellä tuotteella ilman, että pintakuivuus korostuu. En uskonut hetkeäkään, että voide olisi riittävä minun tarpeisiini.

Kuinkas sitten kävikään? Heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen tiesin, että tästä tulee kiireisen arjen luottotuote. Tämä Mádaran City CC-voide on aivan järisyttävän loistava tuote kaikkine ominaisuuksineen! Itse tosin omaan sen verran kuivahkon ihon, että levitin kasvoille ensin normaalisti kosteusvoiteen CC-voiteen alle, mutta voide toimii erinomaisesti niinkin. Voide tuntuu silkkisen pehmeältä levitettäessä ja tuoksu on miellyttävän mieto. Hyvän peittävyyden vuoksi tuote tulee olemaan pitkäikäinen, mutta iholla lopputulos kuitenkin on luonnollinen ja kuulas. Ehdottomasti kokeilun arvoinen tuote!

Vasemmalla kuva ihosta ennen voiteen levittämistä ja oikealla voiteen levittämisen jälkeen.

Teksti ja kuvat: Titta Laurinen