Artikkelin kuva
muoti ja kauneus

Vinkit kestävään meikkipohjaan

Kun arkiaamujen kiirestressi on taltutettu, voi työlookkia päivittää seuraavalle tasolle ja kaivaa meikkisudit esiin. Meikkipohja on tärkein kasvomeikin osa-alue. Jos se ei ole kunnossa, ei esimerkiksi taidokas silmämeikki pääse lainkaan oikeuksiinsa.

Joitakin meistä on siunattu täydellisellä iholla, joka ei kaipaa kuin pientä korostusta, mutta oikeilla tuotteilla ja pienellä vaivannäöllä kuka tahansa voi saada täydellisen hehkuvan hipiän. Työvaihelista saattaa kuulostaa pitkältä, mutta usko pois, tästä tulee äkkiä yhtä päivänselvä ja nopea rutiini kuin hampaiden pesusta. Seuraavia vinkkejä noudattamalla meikkipohjasi kestää syksyn tuulet ja tuiverrukset!

Näin teet pysyvän meikkipohjan

  1. Ihan ensimmäiseksi perustukset kuntoon. Puhdista ihosi orjallisesti aamuin illoin putipuhtaaksi ja käytä ihotyyppisi mukaista kosteusvoidetta. Kuori ihosi säännöllisesti.

  2. Taputtele kevyt kosteusvoide ihoon. Paino sanalla taputtele, älä hiero kovakouraisesti. Taputtelu on iholle hellävaraisempi tapa ja voide imeytyy paremmin. Älä käytä liian tuhtia päivävoidetta meikin alle, muutoin meikki alkaa rullautua iholla.

  3. Käytä primeria! Kun kosteusvoide on imeytynyt hyvin, lisää ohut kerros primeria. Ja kuten kosteusvoiteenkin kanssa: taputtele, älä hiero. Täydellinen meikkipohja vaatii primerin. Hyvä primer häivyttää ihon virheitä ja juonteita, tuo iholle hehkua ja tekee täydellisen pohjan meikkivoiteelle. Kokeile esimerkiksi MACin Prep + Prime Skin -voidetta tai Urban Decayn primereita. Anna primerin imeytyä hetki ennen meikkivoiteen lisäämistä.

  4. Älä käytä likaisia työvälineitä! Markkinoilla on jos jonkinlaista meikinlevitysvälinettä munanmuotoisesta ja vaahtomuovisesta beauty blenderistä aina erilaisiin siveltimiin. Moni vannoo myös omien sormien nimeen. Meikkivoiteen levitysvälineellä ei ole niin suurta merkitystä, kunhan käytät puhtaita välineitä ja levität meikin tasaisesti koko kasvoille.

  5. Lisää ohut kerros meikkivoidetta. Etsi purkista sanoja “long lasting”. Älä kasaa kasvoillesi paksua, kakkumaista meikkivoidekerrosta. Less is more, tuotetta on helpompi lisätä tarvittaessa kun ottaa pois.

  6. Älä käytä liian tummaa meikkivoidetta rusketusefektin toivossa. Älä myöskään valitse liian vaaleaa meikkivoidetta, sillä se ei tee kasvoille oikeutta. Tämä vaihe ON vaikea, joten jos olet epävarma pyydä asiantuntijan apua. Meikkivoidetta kannattaa testata luonnonvalossa; tavaratalojen valot eivät kerro totuutta. Pyydä myyjältä näyte meikkivoiteesta, jotta voit testata sitä oikeassa valossa kotona.

  7. Jatka meikkivoiteen häivytys kaulalle ja korviin asti. Mikäli levität tuotteen tiukasti vain kasvoille, näyttää se helposti maskilta ja erottuu epäluonnollisena.

  8. Ready, SET, go! “Set your makeup” kuten Youtuben meikkigurut ohjeistavat, eli taputtele kasvoille aina ohut kerros puuteria kiinnittämään meikki. Puuteri “lukitsee” meikin iholle eikä se ala valua. Vaalealle iholle kannattaa ehdottomasti suosia “translucent” eli värittömiä puutereita, todella tummalla iholla nämä saattavat erottua.

  9. Hehkua kasvoille saat aurinkopuuterilla ja hehkupuutereilla, joita nykyään löytyy mieletön valikoima eri merkeiltä. Erityisesti kesän jäljiltä ruskettuneella iholla aurinkopuuteri näyttää upealta, mutta tuo kasvoille väriä myös sydäntalvella. Unohda paksu contourmaski ja keskity mieluummin korostamaan kasvojasi hehkulla. Lisää hehkupuuteria kulmaluille, poskipäille ja amorin kaarelle, älä kuitenkaan liioittele määrässä vaan hento sipaisu riittää.

  10. Jotta meikkisi kestää vaikka vedenpaisumuksen, lisää ihan viimeiseksi kiinnityssuihke. Esimerkiksi L’orealilla on hinta-laatusuhteeltaan loistava tuote. Suihkuta spraytä koko kasvoille ja kyllä muuten kestää! Erityisesti rasvaiselle iholle tämä on ihan must tuote. Saattaa kuulostaa turhalta, mutta tähän jää koukkuun.

Kaunista syksyä juuri sinulle!

Teksti: Suvi Honkanen