Artikkelin kuva
ruoka

Chia-vanukas – trendikäs terveyspommi

Jos kaipaat vaihtelua aamu- tai välipaloihin, kannattaa tutustua chia-siemeniin. Tästä ravinteikkaasta superfoodista on helppo valmistaa erilaisia lusikoitavia herkkuja!

Chia-siemenet eivät itsessään maistu juurikaan miltään, joten niitä on helppo lisätä myös esimerkiksi smoothien tai puuron joukkoon tuomaan rakennetta sekä nostamaan aterian ravintoarvoja. Siemenet sisältävät runsaasti hyviä rasvoja, proteiinia sekä kuitua. Sen lisäksi ne ovat oiva lähde omega 3 ja 6 rasvahappojen, magnesiumin, raudan ja kalsiumin saannille.

Chia-vanukas

2:lle

3 rkl chia-siemeniä
2 dl soijamaitoa
2 dl soijajogurttia
marjoja tai hedelmiä makusi mukaan

Sekoita chia-siemenet ja soijamaito keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään ainakin muutamaksi tunniksi – mielellään yön yli. Tekeytymässä olevaa seosta kannattaa käydä välillä sekoittamassa, jos mahdollista. Kun seos on hyytynyt, sekoita se tasaisesti jogurttiin. Lisää haluamasi lisukkeet ja nauti!

Reseptiä voi huoletta soveltaa vaihtamalla siihen itselleen sopivimman maidon sekä jogurtin. Chia-siemenet turpoavat ja pehmenevät nesteessä eli on suositeltavaa liottaa ne aina ennen käyttöä. Siksi chia-vanukasta kannattaakin valmistaa vaikka isompi satsi kerrallaan jääkaappiin, jolloin sitä on helppo käyttää osana ruokavaliota.

Teksti: Titta Laurinen