Artikkelin kuva
ruoka

Churro sopii täydellisesti vappupöytään – helppo ohje churroihin uunissa

Churro on hauska ja maistuva leivonnainen, joka sopii munkkien ja tippaleipien kaveriksi vapun herkkupöytiin. Kokeilimme valmistaa perinteisten rasvapaistettujen churrojen sijaan helpompia, nopeampia ja hiukan myös turvallisempia uunichurroja.

Churroissa vain mielikuvitus on rajana. Voit pursottaa niistä pitkiä tai pätkiä, pyöreitä, sydämiä tai kolmioita. Voit maustaa churrotaikinan vaniljalla tai kokeilla vaikka ripausta sitruunaa. Paistetut herkut voit kieritellä sokerissa tai kanelisokerissa ja dippailla omiin suosikkikastikkeisiisi.

Taikinan valmistus on helppoa, eikä vie kuin muutaman minuutin. Paisto on turvallista uunissa ja halutessasi lopputuloksesta enemmän ”oikean” churron tyyppisen, voit kastaa paistetun churron voisulaan ennen sokerointia.

Näin valmistat churrot uunissa:

Tarvitset:
2,25 dl vettä
75 g voita
2 rkl fariinisokeria
0,5 tl suolaa
(0,5 tl vaniljajauhetta, vanilja-aromia, sitruunamehua, kardemummaa tms)
2,25 dl vehnäjauhoja
2 munaa

Lisäksi halutessasi:
sulatettua voita
sokeria
(kanelia)


Valmista churrot tällä ohjeella helposti ja nopeasti vappupöytään.

  1. Mittaa kattilaan vesi, voi, fariinisokeri sekä suola. Kuumenna, kunnes voi on sulanut ja anna sitten kiehahtaa.
  2. Nosta kattila pois levyltä. Lisää joukkoon haluamasi mauste sekä vehnäjauhot. Sekoita puukauhalla, kunnes taikinasta muodostuu kiinteä pallo, joka irtoaa hyvin kattilan reunoilta.
  3. Lisää taikinaan kananmunat yksitellen, voimakkaasti puukauhalla vatkaten. Malta sekoittaa tarpeeksi kauan, jotta taikinasta tulee jälleen paksua ja munat ovat sekoittuneet kunnolla.
  4. Lusikoi taikina pursotinpussiin, jossa on tähtipäinen tylla. Pursota uunipellille, leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia ja muotoisia churroja.
  5. Paista churroja 200-asteisessa uunissa n. 20-30 min, riippuen tekemiesi pötköjen paksuudesta. Käännä churrot paiston loppuvaiheessa niin, että pohjapuoli tulee päälle ja churrot ruskistuu tasaisesti.
  6. Voit joko kieritellä kuumat churrot suoraan paiston jälkeen sokerissa tai kastaa voisulaan ja sokeroida tämän jälkeen. Voit myös jättää osan churroista sokeroimatta, jolloin dippaaminen on helpompaa.
  7. Tarjoa mielellään heti, sillä churrot ovat parhaimmillaan lämpiminä! Voit dipata niitä esimerkiksi suklaa- tai kinuskikastikkeeseen tai kokeilla erilaisia hilloja.

Kenelle maistuu churro? Leivonnainen on niin herkullinen, että lautanen tyhjentyy nopeasti.

Lisää vinkkejä uunichurroihin ja dippeihin löydät esimerkiksi Kotiliedestä ja Annin uunissa -blogista.

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen