Artikkelin kuva
ruoka

Helteellä herkutellaan kotitekoisilla tikkujäätelöillä – 2 helppoa reseptiä

Kun lämpömittari näyttää +32 astetta, on juuri sopiva hetki tehdä lasten kanssa kotitekoista tikkujäätelöä. Sen lisäksi, että tikkujäätelö koostetaan tuoreista raaka-aineista, on sen valmistaminen yllättävän helppoa ja kätevää. Tarvitset vain blenderin tai tehosekoittiminen, jolla jäätelöseos sekoitetaan, ja jäätelömuotit.

Tikkujäätelöiden raaka-aineissa vain taivas on rajana. Voit sujauttaa niihin niin tuoreet marjat, hedelmät kuin kasviksetkin. Kotitekoisissa tikkujäätelöissä maku on niin maukas, että ylimääräistä makeutusta ei edes tarvita. Näin myös hampaat säästyvät turhalta sokerilta.

Mutsimedia kehitti kaksi helppoa ja myös vegaaniseksi taipuvaa tikkujäätelöreseptiä kaikkien kotikokkien iloksi. Maistettuasi näitä, et halua enää muulla herkutellakaan!

Smoothie tikkujäätelö

n. 6 kpl

2 dl tuoreita mansikoita
1 banaani
2 dl kreikkalaista jogurttia (tai esim. vegaanista kaurajogurttia)
2 dl omenamehua

Pilko mansikat ja banaani. Surauta kaikki ainesosat sileäksi blenderissä tai tehosekoittimessa. Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta yön yli.

Pina Colada tikkujäätelö

n. 6 kpl

12 ananas
2 dl kookosmaitoa
1 banaani

Pilko ananas ja banaani. Surauta kaikki ainesosat sileäksi blenderissä tai tehoseikoittimessa. Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta yön yli. Voit halutessasi myös kuorruttaa jäätelöt tummalla suklaalla.


Vinkki 1: Jäätelömuotteja myy ainakin Clas Ohlson, Tiger ja Prisma.

Vinkki 2: Jäätelöt saa parhaiten irti muotista kietomalla kuumaan veteen kastetun pyyhkeen muotin ympärille.

Teksti ja kuvat: Anna Korhonen