Artikkelin kuva
ruoka

Kaurapuuron kaverit – näin tuunaat puurosi paremmaksi

Kaurapuuro on käytännöllinen, ravitseva ja nopea aamu- tai välipala. Usein puuron lisukkeena käytetään voisilmää, marjoja, hedelmiä tai esimerkiksi helppoja mehukeittoja. Jos perinteiset tykötarpeet puuron kaverina alkavat kyllästyttää, voit kokeilla näitä täydellisesti puuron kaveriksi sopivia ainesosia.

Kaneli

Kaneli sopii loistavasti riisipuuroon, mutta oletko kokeillut sitä kaurapuuron kanssa? Täydellinen match! Ceyloninkanelilla sanotaan myös olevan lukuisia terveysvaikutuksia: se sisältää runsaasti antioksidantteja, tekee hyvää nivelille ja parantaa suoliston hyvinvointia.

Raejuusto

Raejuusto on erinomainen proteiinin lähde ja kuntoilijoiden kestosuosikki. Raejuustokaurapuurolla jaksat helposti aamusta lounasaikaan asti ja pirteimmät aamuvirkut käyvät vielä vetämässä aamun salitreeninkin siinä välissä samoilla energioilla.

Kaakao

Kaakaokaurapuuro saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta on mitä suurinta herkkua. Kaakaon lisäksi puuroon voi kokeilla laittaa maitoa, joka muuttuu lautasella kaakaomaidoksi. Tämä versio kaurapuurosta on lasten ehdoton supersuosikki.

Kookoshiutaleet

Kookos on ainesosa, joka jakaa mielipiteitä: sitä joko rakastetaan tai inhotaan. Kookoskaurapuuro on kuitenkin jotain niin herkullista, että vannoutunut kookoksenvihaajakin saattaa muuttaa mielensä siitä. Kokeile ja ihastu!

Teksti: Jenni Siikaniva