Artikkelin kuva
ruoka

Kokkisotaa kesälomalla? Mutsimedian viikon ruokalista – osa 1

Aloititko juuri kesäloman juhannuksen jälkeen? Tai ehkä se on vasta tulossa, mutta yhtä kaikki, lomalla yleensä tekemistä riittää eikä aikaa ruuanlaittoon ole aina kovin paljon. Eteen saattaa myös tulla yllättäviä seikkailuita ja menoja, joiden myötä jääkaappiin jää ylimääräistä ruokaa.

Me Mutsimediassa kokosimme sinulle valmiin neljän viikon ruokalistan, josta löydät koko perheelle maistuvia ideoita helppoine resepteineen. Listalta löytyy myös ohjeita, joihin saat hyödynnettyä jääkaappiin unohtuneet jämät.

VIIKKO 1

Maanantai: Katkarapupasta

Pastat ovat ihania, helppoja ja nopeita arkiruokia. Tämä pasta saa makunsa valkosipulista ja mehevistä katkaravuista. Voit lisätä joukkoon myös vaikkapa hienonnettua, tuoretta purjosipulia.

Tiistai: Tortillat broilerilla ja rucolalla

Tortillat ovat helppo ja kaikille maistuva ruoka, jota on kiva varioida oman mielen mukaan. Kesäiset tortillat voit täyttää esimerkiksi broilersuikaleilla ja rucolalla. Löydät ohjeen täältä.

Keskiviikko: Jämäpizza

Yleensä tortillaillan jälkeen jääkaapista löytyy pieniä kippoja sekalaisia täytteitä. Ruokia ei suinkaan tarvitse heittää pois, vaan voit käyttää ne helposti jämäpizzaan! Pizzapohja on helppo tehdä itse ja ohjeita sen valmistukseen löytyy useita. Tässä yksi erittäin helppo ja nopea vaihtoehto. Täytä pohja mieleisillä raaka-aineilla, paista ja koristele lopuksi rucolalla.

Torstai: Kasvissosekeitto

Kun aurinko porottaa taivaalla ja mieli on kevyt, myös lounaaksi kaipaa jotain kevyempää. Kasvissosekeitto on tähän täydellisesti sopiva, nopea ja helppo ratkaisu. Reseptiä voit varioida oman maun mukaan rajattomasti, mutta esimerkiksi täältä löydät yhden hyväksi havaitun ohjeen.

Perjantai: Kesäinen kanawokki

Tämän wokin voit valmistaa ulkona muurikalla tai perinteisesti sisällä pannulla. Resepti on nopea ja vaihtelunhaluiset voivat kokeilla lisätä mukaan erilaisia kauden kasviksia. Lisukkeeksi sopii melkein mikä vaan, vaikkapa riisi tai nuudelit, oman maun mukaan!

Lauantai: Ruishampurilaiset

Kuten monet muutkin mainitut reseptit, nämäkin purilaiset taipuvat moneen ja ovat muunneltavissa suuntaan ja toiseen. Tässä yksi kesäinen idea, jossa ruualle makua antavat helpot, valmiit mausteseokset ja kastikkeet.

Sunnuntai: Grillatut sateenkaarivartaat ja yrttiöljy

Nämä ihanan värikkäät kasvis-hedelmävartaat piristävät grillihetkeä varmasti! Näin kauniisti rakennetut kasvisvartaat maistuvat lapsillekin. Varsinkin, kun esittelet nämä Yksisarvisen unelmaruokana, niin nirsoimmallekin syöjälle maistunee.

Toivottavasti löysit näistä juuri teidän perheelle sopivia ideoita. Kesälomalla ei kannata ottaa turhia paineita ruuanlaitosta – kesäruoka saa olla nopeaa ja rennolla meiningillä kyhättyä. Suurin osa yllä olevista resepteistä on niin yksinkertaisia, että voit hyvin ottaa myös lapset mukaan ruuanlaittoon. Mutsimedia toivottaa hauskoja yhteisiä hetkiä!

Teksti: Anni Virtanen