Artikkelin kuva
ruoka

Kokkisotaa kesälomalla? Mutsimedian viikon ruokalista – osa 3

Mutsimedian viikon ruokalista on edennyt jo kesäloman kolmannelle viikolle. Tällä viikolla kokeillaan paria erilaista salaattia ja muutamaa makkararuokaa. Grillimakkarat ovat tuttu näky suomalaisessa kesäpöydässä, mutta nyt kokeillaan jotain uudenlaista! Esittelemme myös jälleen uuden helpon ja maistuvan pastareseptin.

VIIKKO 3

Maanantai: Panzanella-salaatti

Panzanella on toscanalainen leipäsalaatti, johon saa helposti ujutettua kuivahtaneen leivän lisäksi myös muut kaappiin jääneet ainekset. Varsinkin kesälomalla saattaa kaappiin unohtua kaikenlaista, joten tämä on oiva resepti niiden käyttämiseen. Esim. tässä helppo ohje.

Tiistai: Italialaiset makkaravartaat

Tiistaina jatketaan etelä-eurooppalaisella linjalla ja kokkaillaan makkaravartaita. Yhdistele rohkeasti erilaisia makkaroita ja pienille lapsille esimerkiksi nitriitittömiä nakkeja. Vartaat valmistuvat nopeasti, kunhan muistat laittaa puiset varrastikut ajoissa likoamaan. Tästä löydät ohjeen.

Keskiviikko: Pyttipannu

Edellisen päivän jämämakkarat voit hyödyntää tässä todennäköisesti kaikille tutussa ruuassa. Kesäistä piristystä perinneruoka saa esimerkiksi tuoreesta persiljasta tai kesäsipulista.

Torstai: Nopea lohikeitto

Mikäli kalaonni ei ole suosinut tänä kesänä, tämän keiton voit valmistaa hyvin myös pakastealtaan kuutioista. Nopeaa, helppoa ja maukasta!

Perjantai: Jauhelihapannari

Jauhelihapannari maistuu takuuvarmasti lapsille. Voit käyttää täytteenä lähes mitä vain, mutta yksi suosikkitäytteistä taitaa olla jauheliha. Kokeile maustaa se esimerkiksi texmex-mausteella ja lisää mukaan paprikaa ja sipulia hienonnettuna. Tässä yksi versio herkkuohjeesta.

Lauantai: Sitruuna-kesäkurpitsapasta

Pastat ovat helppoja ja nopeita ruokia, joista riittää lukuisia variaatioita! Kesäkurpitsa sopii hyvin pastan joukkoon tuoden siihen ruokaisampaa fiilistä. Tässä raikas resepti.

Sunnuntai: Halloumi-mansikkasalaatti

Halloumi-juusto ja mansikka ovat täydellinen yhdistelmä, josta ainakin toinen osapuoli maistuu myös lapsille. Myös raskaana olevat äidit voivat nauttia tätä kesäherkkua huoletta, sillä juusto paistetaan kuumaksi, jolloin mahdolliset haitalliset pöpöt kuolevat. Täältä löydät simppelin reseptin.

Ensi viikolla esittelemme vielä kesäloman viimeisen ruokalistan. Toivottavasti ideoista on ollut sinulle hyötyä!

Teksti: Anni Virtanen