Artikkelin kuva
ruoka

Kokkisotaa kesälomalla? Mutsimedian viikon ruokalista – osa 4

Tällä viikolla Mutsimedian keittiössä herkutellaan perunoilla, kasviksilla ja muutamalla nopealla pastalla. Pidemmittä puheitta – tässä neljännen lomaviikon ruokalista!

VIIKKO 4

Maanantai: Kasvis-kinkkukastike pastalle

Tämä nopea ja helppo pastakastike syntyy markettien valmiista kasvis- ja kinkkusuikaleista. Mikäli aikaa on käytettävissä enemmän, voit käyttää myös kauden tuoreita vihanneksia. Reseptiin pääset täältä.

Tiistai: Täyteläinen kesäkeitto

Tiistain ruoka on perinteinen kasviskeitto. Tässä versiossa makua antaa lisäksi nokare voita.

Keskiviikko: Täytetyt uuniperunat

Uuniperunoita voit valmistaa monin tavoin, perinteisesti tuntikausia uunissa hauduttaen, grillissä paahtaen tai sitten nopeasti yhdistellen mikroa ja tavallista uunia. Tässä resepti vähän nopeampaan tapaan valmistaa herkkupottuja.

Torstai: Pannupasta

Tämä pastaresepti on kaikin puolin melko simppeli. Tiskiä syntyy leikkuulaudan ja paistinpannun verran, joten resepti sopii myös vaikkapa mökkiolosuhteisiin silloin, kun ei ole täyttä keittiövälineistöä saati tiskikonetta käytettävissä.

Perjantai: Grillatut uudet perunat ja broilerpihvit

Oletko miettinyt, mihin käyttää ylimääräiseksi jääneet uudet perunat? No tietenkin grilliin! Täältä löydät helpon reseptin. Perunoiden ohella grillissä valmistuu helposti broilerpihvejä, jotka voit maustaa trendikkäillä valmiilla mausteseoksilla eli rubeilla.

Lauantai: Nachopelti

Nachopelti on koko perheelle maistuva, hauska ja simppeli herkkuruoka. Voit käyttää nachojen ja jauhelihan lisäksi paistokseen mitä tahansa kasviksia ja vihanneksia. Ohje tässä.

Sunnuntai: Nyhtöpossu-pitaleivät

Tähän ruokalajiin voit käyttää omasta ajasta ja mielenkiinnosta riippuen hyvinkin paljon aikaa tai sitten livahtaa aidan matalasta päästä. Possun pitkän kypsyttelyn sijaan nappaa kaupasta esipaistettua nyhtöpossua ja valmiita pitaleipiä. Valitse lisäksi kauden kasviksia ja valmista helppo kastike vaikkapa tämän ohjeen mukaan.

Luitko jo aiempien viikkojen ruokalistat? Löydät ne tästä: viikko 1, viikko 2 ja viikko 3.

Teksti: Anni Virtanen