Artikkelin kuva
ruoka

Koko perheen vegaaninen vihersmoothie

Terveellinen ja ravinnerikas vihersmoothie on hyvää vaihtelua perinteiselle marjasmoothielle ja toimii helposti mukana kulkevana aamu-, väli- tai iltapalana. Turhan usein vihersmoothiesta pomppaa ensimmäisenä mieleen kitkerät ja karvaat maut ja ilme kääntyy nopeasti irvistykseen. Nyt kannattaa kuitenkin unohtaa ennakkoluulot ja kokeilla tätä myös lapsille ja miehille maistuvaa reseptiä!

Tämä vegaaninen vihersmoothie on koostumukseltaan herkullisen kermainen avokadon ansiosta ja sitruunan raikkaus sekä banaanin makeus pehmentävät lehtikaalin maun olemattomiin. Raaka-aineet sisältävät runsaasti muun muassa c-vitamiinia, kalsiumia, kaliumia, rautaa, magnesiumia sekä fosforia. Etenkin kalsiumin tarve on suuri kasvuikäisillä lapsilla sekä raskauden ja imetyksen aikana. Tämä resepti onkin oiva kalsiumin lähde myös maidottomaan ruokavalioon.

Herkullinen ja terveellinen vihersmoothie

2-4 lehtikaalin lehteä
1 banaani
½ avokado
1 sitruunan mehu
1-2 dl vettä
2 rkl riisi- tai herneproteiinijauhetta

Jos edelleen irvistyttää, lisää vielä kourallinen mustikoita. Tämä on myös loistava tapa naamioida smoothie hieman vaativammallekin raadille! Huomaathan myös, että reseptin smoothie ei sovellu imeväisikäisille lapsille lehtikaalin sisältämän nitraatin vuoksi. Suuret nitraattimäärät saattavat haitata hapenkuljetusta pienen lapsen elimistössä.

Teksti ja kuva: Titta Laurinen