
Lanttulaatikko ei maistu? Testaa modernia lantturöstiä
Lanttu on yksi joulukauden käytetyimmistä juureksista. Jos perinteinen muusimainen lanttulaatikko ei kuitenkaan ole mieleesi, uunissa paistettava lantturösti hyödyntää saman juureksen modernilla tavalla.

Lanttu saa röstissä uudenlaisen koostumuksen: rapeutta ja karamellisoitunutta pintaa. Resepti on helppo, edullinen ja sopii joulupöytään siinä missä muutkin paahdetut juurekset.
Resepti: Lantturösti uunissa (4 annosta)
Ainekset
600 g lanttua
1 pieni sipuli (valinnainen, mutta tuo mehevyyttä)
1 kananmuna
2 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl öljyä tai sulatettua voita
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl hunajaa (tai sokeria, jos halutaan täysin neutraali maku)
1 tl rosmariinia tai timjamia
Valmistusohje
Kuori ja raasta lanttu karkeaksi raasteeksi. Puristele ylimääräinen neste pois, jotta rösti ruskistuu kunnolla.
Hienonna sipuli ja lisää raasteen joukkoon.
Lisää kananmuna, jauhot, öljy tai voi, suola, pippuri, hunaja ja yrtit. Sekoita tasaiseksi.
Muotoile leivinpaperille 4–6 ohutta röstiä tai levitä koko taikina uunipellille yhtenäiseksi “levyksi”.
Paista 225 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes pinta on rapsea ja reunat karamellisoituneet.
Anna vetäytyä hetki ja leikkaa halutessasi annospaloiksi.
Vinkki:
Jos haluat röstistä erityisen rapean, paista levy valmiiksi uunissa ja painele sitten paistinpannulla nopeasti öljyssä molemmat puolet rapsakoiksi.

Kuvat: Unsplash
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!



