Artikkelin kuva
ruoka

Lumimantelit ovat täydellinen naposteluherkku – tarvitset vain kolme raaka-ainetta

Joulun aikaan tulee usein esiin tarve pienille naposteltaville. Kun ystäviä tai sukulaisia piipahtaa kylään, on kiva tarjota jotain glögin kaveriksi. Perinteiset suklaakonvehdit ovat toki luottovalinta, mutta jos haluat kokeilla jotain piirun verran parempaa, kokeile näitä: lumimanteleita.

Tässä ohje tee se itse lumimanteleihin. Työvaiheita ei ole montaa, eikä mikään niistä ole vaikea, mutta loppuen lopuksi kovin nopeaa DIY-lumimantelien valmistaminen ei kuitenkaan ole. Onneksi nämä herkut säilyvät pitkän aikaa (elleivät tule napsituksi parempiin suihin!), joten voit valmistaa ne hyvissä ajoin ennen joulukiireitä.

Lumimantelien ohje

Tarvitset:

300 g kuorittuja manteleita
1 levy (200 g) suklaata
tomusokeria (muutama desi)


Valmistus:

  1. Paahda mantelit kevyesti pannulla ilman rasvaa.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa.
  3. Kaada mantelit sulan suklaan joukkoon ja sekoita hyvin niin, että jokainen manteli on yltä päältä suklaassa.
  4. Sitten työläin vaihe: poimi mantelit yksi kerrallaan leivinpaperin päälle valumaan. Voit käyttää apuna pihtejä tai odottaa, ettei suklaa ole enää kuumaa ja pyytää lasten pienet, näppärät sormet avuksi mantelien poimimiseen.
  5. Anna suklaapinnan kuivahtaa niin, ettei se ole enää valuva. Pinta kuitenkin saa vielä olla tahmea.
  6. Kaada tomusokeria astiaan ja kierittele manteleita pieni määrä kerrallaan tomusokerissa. Ole huolellinen, jotta tomusokeria tulee joka puolelle.
  7. Valmista!

Vinkki! Voit käyttää lumimanteleihin niin valkoista, tummaa kuin maitosuklaatakin. Huomaa kuitenkin, jos käytät ruskean väristä suklaata, pyörittele manteleita hiukan huolellisemmin tomusokerissa, jotta pinnasta tulee valkoinen.

Lumimantelit ovat oiva lisä glögihetken ohella myös jouluisiin herkkukoreihin. Voit pakata mantelit pieniin pussukoihin ja solmia kauniilla nauhalla kiinni. Voit myös koristella lasipurkin lapsen kanssa ja täyttää purkin manteleilla. Näyttävä ja herkullinen lahjaidea!


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuva: Anni Virtanen