Artikkelin kuva
ruoka

Mutakakku ilman suklaata maistuu koko perheelle – testasimme talvista reseptiä

Mutakakku on klassikkoherkku, joka vie varmasti jokaisen kielen mennessään. Joskus perinteisiin makuihin kannattaa kuitenkin kokeilla uutta twistiä ja siksi kiinnostuksemme heräsi, kun näimme Valion kanelimutakakun reseptin ja päätimme testata lasten kanssa tätä talvista mutakakkua ilman suklaata.

Lasten kanssa leipoessa reseptin helppous on ehdottomasti plussaa, jotta homma pysyy hallinnassa ja on jokaisesta hauskaa. Meillä meni vain noin puolisen tuntia tämän herkullisen ja ihanan talvisen kakun valmistukseen. Talvisuudesta käy kiittäminen valmista kanelikreemiä, joka toimii reseptissä suklaan korvaajana.

Näin syntyy mutakakku ilman suklaata

Tarvitsimme:

1 dl öljyä
1 dl sokeria
3 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 prk valmista kanelikreemiä
spraykermavaahtoa (ja kuivattua marjarouhetta)

Näin valmistimme kanelimutakakun:

  1. Sekoitimme kaikki taikinan ainekset keskenään. Pingotimme leivinpaperin irtopohjavuoan (halk. 20 cm) reunan ja pohjan väliin. Kaadoimme taikinan vuokaan.

  2. Paistoimme kakkua 200 asteisen uunin keskitasossa n. 15 min. Pidimme mielessä, että kakku saa jäädä keskeltä valuvaksi, kunhan se on pinnalta ja reunoilta kypsä. Annoimme kakun jäähtyä ja irrotimme sen paistovuoasta.

  3. Pursotimme pinnalle lasten kanssa kermavaahtoruusukkeita ja koristelimme kuivatulla marjarouheella.

Täytyy sanoa, ettei mutakakku tosiaankaan aina kaipaa suklaata! Tämä versio sopiikin loistavasti erityisesti joulun aikaan ja talven kylmyyteen. Jos kuitenkin kaipaat myöhemmin jotain oikein suklaista, niin testaa syntisen hyviä Rocky road -suklaamuffinsseja.

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuva: Anni Virtanen