
Nopea jälkiruoka jouluun – Banoffee trifle vie vain 10 minuuttia
Banoffee trifle on täydellinen silloin, kun haluat juhlapöytään jotain näyttävää, mutta et jaksa uunia tai monimutkaisia valmistusvaiheita.
Banoffee on klassikko, jonka makumaailma on jokaiselle tuttu: banaania, kinuskia, kermavaahtoa ja suklaata päälle. Tänä jouluna jälkiruoka ei vaadi tuntikausien paistamista, vaan syntyy muutamassa minuutissa suoraan laseihin koottuna.
Tämä versio rakennetaan kauniisiin jalallisiin laseihin, jolloin koko annos näyttää kauniin juhlavalta. Digestive-muru tuo pohjalle sopivaa rouhetta, kinuski tekee jälkkäristä syntisen hyvän, ja pinnalle ripoteltu suklaa viimeistelee herkun.
Valmistus kestää oikeasti vain 10 minuuttia, ja vieraat ovat yleensä hiljaa tasan sen ajan, kun lusikoivat oman annoksensa loppuun.
Banoffee-trifle (4 annosta) – nopea jälkiruoka

Ainekset:
10 digestivekeksiä
1 purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa (n. 400 g)
2 banaania
5 dl vispikermaa
suklaata rouhittuna annoksen päälle oman maun mukaan
Valmistus:
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Jaa murut neljään lasiin tai jälkiruokakulhoon.
Lisää kondensoitu maito. Lusikoi päälle reilu kerros.
Viipaloi banaanit ja lado ne kondensoidun maidon päälle.
Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja pursota tai lusikoi banaanien päälle.
Rouhi suklaa ja ripottele sitä oman maun mukaan pinnalle.
Tarjoile heti. Jälkiruoka on parhaimmillaan tuoreena, kun keksit ovat vielä rapeita.
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!



