
Pipariset Dumle-palat on kolmen aineen nopea superherkku
Jos pitäisi nimetä yksi tämän joulun helpoimmista ja koukuttavimmista herkuista, se olisi tämä.
Pipariset Dumle-palat ovat täydellinen yhdistelmä: piparkakkutaikinan mausteisuus, uunissa sulaneen toffeekarkin makeus ja pieni ripaus suolaisuutta. Valmistus vie alle vartin, ja lopputulos on suorasraan vaarallisen hyvä.
Idea on peräisin Instagramista, jossa resepti levisi nopeasti. Moni on ehtinyt tehnyt näitä herkkuja jo useamman pellillisen.
Resepti: Pipariset Dumle-palat

Ainekset:
500 g valmista piparkakkutaikinaa
10–15 kpl Dumle-karkkeja (kokonaisina tai puolikkaina)
Ripaus sormisuolaa
Valmistus:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa Dumle-karkit puoliksi tai jätä ne kokonaisiksi, jos haluat reilummin täytettä.
Muotoile piparkakkutaikinasta kaksi pitkää kaistaletta. Painele kaistaleita kevyesti litteämmiksi. Asettele Dumle-palat keskelle piparitaikinaa.
Nosta taikinaa reunoilta venemäisesti, jotta sulavat Dumlet eivät valu uunissa leivinpaperille. Painele pintaa kevyesti tasaisemmaksi. Ripottele päälle sormisuolaa.
Paista 8–12 minuuttia, kunnes Dumle-palat ovat kauniin kullanruskeita, mutta sisältä vielä pehmeitä. Anna jäähtyä 5–10 minuuttia, jotta karamelli jähmettyy.
Leikkaa kaistaleet hiukan lämpiminä paloiksi.
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!



