Artikkelin kuva
ruoka

Piparit vohveliraudalla – näin valmistat helpon jouluherkun!

Tämän joulun takuuvarma hittileivonnainen on täydellinen joulukuun kiireisiin arki-iltoihin. Tämän leivonnaisen ohjekin on äärimmäisen simppeli, juuri sopiva pienten lasten kanssa tehtäväksi.

Tarvitset vain kaksi asiaa: paketillisen pakastealtaista löytyvää piparkakkutaikinaa ja vohveliraudan. Tänä vuonna piparit nimittäin saavat vohvelin muodon!

Vohvelirautapiparit ovat äärimmäisen helpot ja nopeat, sillä et tarvitse kaulinta tai jauhoja ollenkaan. Valmis taikina on riittävän rasvaista, jottei se tartu vohvelirautaan kiinni ja lapsilla on hauskaa pyöritellessään taikinapalloja.

Unohda siis tuntikausien hössöttäminen ja pidä sen sijaan hauskaa!


Piparit vohveliraudalla

Tarvitset:

paketti pakastepiparkakkutaikinaa
vohveliraudan ja paistinlastan
(halutessasi sokerikuorrutetta ja nonparelleja)

Tee näin:

  1. Ota piparitaikina sulamaan huoneenlämpöön hieman etukäteen.
  2. Pyörittele taikinasta muutaman sentin halkaisijalla olevia palloja.
  3. Laita vohvelirauta lämpiämään.
  4. Aseta piparipallo vohveliraudalle ja paista kansi kiinni hetken. Kannattaa kurkistella luukun alle, jotta löydät sopivan paistoajan juuri sinun raudallesi. Pipari on kypsä, kun pinta on tummunut ruskeaksi, muttei ole vielä palaneen musta. Vinkki! Asettamalla pallon keskelle vohvelirautaa, saat aikaiseksi tähden ja jos taas laitat pallon keskelle ”sydäntä” saat kuusenmuotoisia pipareita!
  5. Koristele valmiit piparit sokerikuorrutteella tai syö sellaisenaan.


Pipareiden sokerikuorrute

Tarvitset:

massapusseja (myös esim. tavalliset pakastepussit tai vaikka leivinpaperitötteröt käyvät)
pari ruokalusikallista vettä
reilusti tomusokeria

Tee näin:

  1. Mittaa kulhoon vesi.
  2. Lisää joukkoon hyvin samalla sekoittaen tomusokeria niin paljon, että massasta tulee paksua ja tahmaista.
  3. Annostele kuorrute pursotinpussiin. Vinkki! Pienille lapsille kuorruttaminen on helpompaa, jos leikkaat pursotinpussin lyhyemmäksi ja solmit toisen pään kiinni esimerkiksi kumilenksulla.
  4. Koristele ja anna tämän jälkeen kuorrutteen hetki jähmettyä.




Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen