Artikkelin kuva
ruoka

Somehitti raejuusto-pizzapohja saa makua tällä niksillä – katso resepti!

Somesta tuttu raejuusto-pizzapohja sisältää rutkasti proteiinia. Testasimme hittireseptin, joka sopii nopeutta ja ravitsevuutta arvostaville pizzan syöjille.

Somessa on jo pidempään levinnyt ohjeita raejuustosta valmistettavaan pizzapohjaan. Myös me Mutsimediassa olemme innostuneet raejuuston mahdollisuuksista ruoanlaitossa, ja koekeittiössämme on syntynyt esimerkiksi raejuustopannareita ja -lettuja ja täytettyjä raejuusto-flatbread-leipiä. Nyt olikin korkea aika kokeilla, miten raejuusto toimii pizzapohjassa.

Raejuusto-pizzapohjan valmistaminen on helppoa: ainekset vain lisätään blenderiin ja hurautetaan tasaiseksi taikinaksi. Se kumotaan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitetään tasaisesti. Taikinaa esikypsennetään uunissa ja kun se on saanut väriä, lisätään täytteet ja kuumennetaan pizza vielä uunissa.

Raejuustossa on paljon proteiinia ja siksi tämä erilainen pizzapohja on astetta ravitsevampi kuin perinteinen. Raejuusto-pizzapohja on mainio vaihtoehto, kun haluat herkutella pizzalla astetta terveellisemmin eikä sinulla ole aikaa valmistaa pitkään kohoavaa pohjaa. Nopeus on usein lapsiperheissä valttia.

Raejuusto-pizzapohja esikypsennyksen jälkeen.

valmiina. Eikun syömään!

Raejuusto-pizzapohja esikypsennyksen jälkeen.

Toki ei raejuusto-pizzapohjaa voi maun puolesta verrata perinteiseen, vaikka se hyvältä maistuukin. Kyse on terveellisemmästä pikapizzapohjasta, ja niksi entistä parempaan makuun on yksinkertainen: taikina maustetaan pizzamausteella ja valkosipulijauheella.

Huomasimme erään asian, johon kannattaa kiinnittää huomiota raejuusto-pizzapohjaa tehdessä. Valmis pizza piti taiteilla erityisen varovasti lastan avulla leivinpaperin päältä, jossa se oli yllättävän napakasti kiinni. Saimme otettua pizzasta nättejä paloja, mutta se vaati tarkkuutta.

Välttääksesi taikinan tarttumishaasteen voit kokeilla sivellä leivinpaperin päälle ohuen kerroksen öljyä ennen taikinan levitystä, tai ripottele hieman jauhoja leivinpaperille. Mannaryynit ovat suosittuja, sillä ne kestävät hyvin kuumuutta.

Raejuusto-pizzapohja

Nappaa alta resepti tähän somesta tuttuun pizzapohjaan! Tällä ohjeella sait lähes kokonaisen uunipellin kokoisen pohjan.

Tarvitset:

400 g raejuustoa
4 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl pizzamaustetta
1/2 tl suolaa

Valmistus:

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

  2. Laita kaikki ainesosat tehosekoittimeen, ja hurauta tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, sivele ohut kerros öljyä tai ripottele pieni määrä esimerkiksi mannaryynejä, jotta saat taikinan irtoamaan helpommin.

  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tasoita noin puolen sentin, enintään alle sentin paksuiseksi kerrokseksi.

  4. Esipaista pizzapohjaa 20—25 minuuttia uunista riippuen. Valmistele sillä välin haluamasi täytteet.

  5. Nosta ruskistunut pohja pois uunista ja nosta lämpötilaa 200 asteeseen. Jos pohja on paisunut, tökkää sitä muutaman kerran haarukalla. Lisää pohjan päälle tomaattikastike, juustoraaste ja täytteet. Paista uunissa noin vartti, kunnes juusto on ruskistunut.

Kaiva raejuustopurkki esiin, valmista raejuusto-pizzapohja ja pistä tämä resepti jakoon!

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala