Artikkelin kuva
ruoka

Taivaalliset taatelit x 2

Taatelit ovat oiva vaihtoehto hieman terveellisempään herkutteluun niiden mielettömän makeuden vuoksi.

Monesti taatelit mielletään erityisesti joulunajan herkuksi, joten alta näet kaksi taivaallisen herkullista ja nopeasti valmistuvaa ohjetta taateliherkkuihin. Molemmat taateliherkut ovat muuten ihana joululahjaidea!

Taateli snickersit

Tuoreita taateleita
Sokeroimatonta maapähkinävoita
Maapähkinöitä
Luonnonsuolaa
Raakasuklaata

Tee näin:

  1. Poista taateleista kivet pinsettien avulla taatelin auki olevasta päästä. Näin taateli säilyy ehjänä ja voit täyttää sen helposti.
  2. Paahda maapähkinöitä pannulla, kunnes ne saavat kultaisen värin ja heitä joukkoon hieman luonnonsuolaa. Voit laskea tarvitsevasi kaksi maapähkinää yhtä taatelia kohden.
  3. Lusikoi maapähkinävoita pakastepussiin. Leikkaa saksilla pussin kulmaan pieni reikä ja pursota taatelit noin puolilleen maapähkinävoita.
  4. Työnnä taateleiden sisään kaksi suolapähkinää.
  5. Sulata raakasuklaa vesihauteessa. Dippaa täytetyt taatelit sulaan suklaaseen, joko kokonaan tai vain puoliksi ja aseta jähmettymään leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jossa ne on helppo siirtää jääkaappiin säilytykseen. Jos teet vain puolittaisen suklaakuorrutuksen, dippaa taatelin auki oleva pää suklaaseen, jotta täytteet pysyvät taatelin sisässä.

Osta taatelit tuoreina hedelmäosastolta, koska niiden sisään jää hyvin tilaa täytteille. Jos haluat päästä helpolla, voit maapähkinöiden paahtamisen sijaan ostaa valmiita suolapähkinöitä. Voit laskea tarvitsevasi kaksi pähkinää yhtä taatelia kohden.

Myös raakasuklaan voi hyvillä mielin ostaa valmiina. Kaupoissa on nykyään laaja tarjonta erimakuisia raakasuklaita, joista voi valita mieleisen. Yksi raakasuklaa levy tai patukka (40g) riittää puolikkaaseen taatelipakettiin, jos dippaat taatelit suklaaseen vain puoliksi.

Lakritsitaatelit

Kivettömiä taateleita
Lakritsijauhetta

Tee näin:

  1. Kippaa taatelit kulhoon.
  2. Kaada lakritsijauhetta reilusti taateleiden päälle ja sekoittele, kunnes jauhe on kauttaaltaan tarttunut taateleihin.

Lakritsitaateleihin kannattaa taatelit ostaa kuivattujen hedelmien hyllyltä valmiiksi kivettöminä. Nämä pussissa myytävät taatelit ovat tahmeita valmiiksi, jolloin lakritsijauhe tarttuu niihin helpommin kuin tuoreisiin taateleihin. Lakritsijauhe puolestaan löytyy usein leivontahyllyltä.


Psst! kannattaa tehdä kerralla kunnon satsi molempia taateliherkkuja, ne saattavat kadota nimittäin yllättävän nopeasti…

Teksti ja kuvat: Titta Laurinen